Sakarya Büyüksehir'in Egitim Yuvalarinda Sanat Can Buluyor

Sakarya Büyüksehir'in Egitim Yuvalarinda Sanat Can Buluyor

Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin sanata can oldugu SGM’lerinden Karasu’da veli ve ögrenciler ögrendikleri ebru sanatiyla Geleneksel Türk Sanati’nda birbirinden güzel eserler ortaya çikardi.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, Sosyal Gelisim Merkezi (SGM) egitim yuvalarinda sanata can oluyor, Türkiye’nin yeni sanatçilarini yetistiriyor. Bu derslerden bir tanesi de Karasu SGM’de bir süre önce basladi.

Büyüksehir’in uzmanlari veli ve ögrencilerin katilabildigi derste ‘ebru’ sanatinin inceliklerini gösteriyor. Büyük ilgi gören programda ögrenciler ve veliler su üzerinde adeta harikalar olusturdu. Geleneksel Türk Sanati’nin harika örneklerinin ortaya çiktigi derste gençler ve aile bireyleri, kâgidin üzerinde renklerle birbirinden büyüleyici eserler yapti.

Ebru sanati ile günlük yasamin stresinden uzaklasan katilimcilar, yeni bir sanat hayatinin da kapisini araladi. Büyüksehir’in SGM’lerinde yaz dönemi boyunca her yeni gün ufku açan, yeteneklerin kesfedilmesini saglayan birbirinden güzel programlar yapiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile