Sakarya'da 12 Kisinin Yaralandigi Kazada Midibüsün Freni Patlamis

Sakarya'da 12 Kisinin Yaralandigi Kazada Midibüsün Freni Patlamis

Sakarya’nin Pamukova ilçesinde 12 kisinin yaralandigi kazanin midibüsün freninin patlamasi sonucu meydana geldigi ortaya çikti. Kazayla ilgili Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesinden de açiklama yapildi.

Kaza, saat 16.00 siralarinda Pamukova ilçesi Eskiyayla Mahallesi’nde meydana gelmisti. Edinilen bilgiye göre, Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Saglik Kültür ve Spor Baskanligi tarafindan Akçay Baraj Gölü’ne doga yürüyüsü gezisi düzenlendi.

Gezi dönüsünde, bir firmadan kiralanan 54 S 0579 midibüsün frenleri patladi. Kontrolden çikarak yol kenarinda bulunan araziye devrilen midibüste bulunan 11 üniversite ögrencisi ile 1 üniversite personeli olmak üzere toplamda 12 kisi yaralandi. Durumun haber verilmesi üzerin bölgeye sevk edilen saglik ekiplerince, yaralilar çesitli hastanelere kaldirilarak tedavi altina alindi.

Öte yandan kazanin, midibüsün freninin patlamasi sonucu meydana geldigi ortaya çikti.

Üniversiteden kazaya iliskin açiklama

Meydana gelen kazanin ardinda SUBÜ sosyal medya hesabi üzerinden açiklama yayinladi. Yapilan açiklamada, "Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligimiz tarafindan Akçay Baraj Gölü’ne düzenlenen doga yürüyüsü gezisi dönüsü firmadan kiralanan bir minibüsün teknik ariza nedeniyle devrilmesi sonucu 11 ögrencimiz ve 1 personelimiz yaralanmistir. Kaza neticesinde hayati tehlikesi olan ve durumu agir olan ögrenci ve personelimiz bulunmamaktadir. Pamukova Devlet Hastanesi’nde müsahede altindaki 2 ögrencimiz kisa süre içerisinde taburcu edilecektir. Sadika Sabanci Devlet Hastanesi’ndeki 3 ögrenci ve 1 personelimizin tedavisi devam etmektedir. Sakarya Egitim ve Arastirma Hastanesi’ndeki 6 ögrencimizden birisinin kolunda kirik bulunmaktadir. Tomografi ve tetkikler devam etmektedir” ifadeleri yer aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile