Sakarya'da 19 Yilda Sagliga 1 Milyar 96 Milyon Liralik Yatirim

Sakarya'da 19 Yilda Sagliga 1 Milyar 96 Milyon Liralik Yatirim

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Sakarya Milletvekili Ali Ihsan Yavuz, son 3 sene içerisinde yapilan yenilikler hakkinda sunum yaparak bilgi verdi. Yavuz, "Sakarya’nin beklentileri olan tüm sorunlarin tam yüzde 90’inin en az bugün çözüme kavusturulmus oldugunu gördük" dedi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Sakarya Milletvekili Ali Ihsan Yavuz, 2019 yili itibariyle Sakarya’da hayata geçirilen icraatlar ve projelerle ilgili sunum hazirlayarak basin mensuplarina bilgi verdi. Gerçeklesen toplantiya, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ali Ihsan Yavuz, milletvekilleri Recep Uncuoglu, Çigdem Erdogan Atabek, Kenan Sofuoglu, AK Parti Il Baskani Yunus Tever, Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce ve basin mensuplari katildi.

Toplantida; bin yatakli sehir hastanesi, yeni kadin dogum ve çocuk hastanesi, millet bahçesi, yeni stadyum-yasayan stadyum, yeni adliye binasi, deprem kredisi ve büyüksehir belediyesi maliye payi meselesi konulari ele alindi. 2002 yilindan bu yana Sakarya’da saglik alaninda 1 milyar 96 milyon liralik yatirim yapildigini belirten Yavuz, hastanelerdeki yatak kapasitesini büyük oranda arttirdiklarini belirtti.

Sakarya’da Türkiye’nin ikinci Acil Durum Hastanesi’nin yapilacagini açiklayan Yavuz, faaliyete girecek olan hastanenin sadece dönemsel olarak degil salgin, deprem ve afet disinda da hizmet verecegini belirtti.



Sakarya’nin beklentileri tam yüzde 90’ni çözüme kavusturuldu

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Sakarya Milletvekili Ali Ihsan Yavuz, “3 yil önce Sakarya’nin temel sorunlari ve beklentileri nelerdi basligini attik. Aslinda kastimiz suydu; 2018 milletvekili seçimlerine girerken Sakarya’da temel sorunlar ve beklentiler neydi onlari bir cevaplamak istedik. Biz bunlari 7 baslik altinda inceledik. Seçimlere giderken, Sakarya’nin beklentileri olan tüm sorunlarin tam yüzde 90’inin en az bugün çözüme kavusturulmus oldugunu gördük. Kalan yüzde 10’luk kismin ise çok kisa sürede çözüme kavusacak. Bundan sonra yeni hedeflerimiz olacak” dedi.



1.96 milyar TL saglik yatirimi yaptik

Saglik alaninda yapilan yatirimlar ve yenilikler hakkinda konusan Yavuz, “Bin yatakli sehir hastanesi 1 milyar 248 milyon TL’ye ihale edildi. Bütün saglik hizmetlerinin karsilandigi bir kampüse insallah kavusmus olacagiz. Bu arada yeri ile ilgili bir sorun yok, yeri bastan beri belli. Yeri, projesi ve ihalesi de belli Alandüz’ündedir. Yatak kapasitesi bin 471’e kadar çikacak. Sadece acil servis 70 müsahede yatagi ve 13 poliklinik ile hasta kabulü yapacak. Ambulans helikopterlerinin inis ve kalkisi ii ‘Heliport’ insa edilecek. Sehir hastanesi bünyesinde 448 yatakli genel hastane, 118 yatakli kadin dogum ve çocuk hastanesi, 121 yatakli onkoloji hastanesi, 68 yatak kalp ve damar cerrahi olmak üzere 4 hastaneden olusuyor. Her branstan 300 poliklinikte hasta kabulü yapilacak. 1.96 milyar TL saglik yatirimi yaptik. 2002 yilinda Sakarya’da bu anlamda saglikta, tipta bir tane katki saglayan profesör yokken bugün hamdolsun 53 tane var; doçenti ve diger akademisyenler var. 2 bin 909 sayisi 8 bin 273’e çikmis. 2002’de 996’ydi yatak sayisi, 2021’de 2 bin 231 kamu, özel dahil. Yüzde 233 artmis. Yogun bakim sayisi 2002’de 32 iken 2021’de 400. Yüzde bin 250 artmis” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile