Sakarya'da Haci Bektas Veli Ve Yunus Emre Için Hatira Pulu Basildi

Sakarya Il Kültür ve Turizm Müdürlügünce "2021 Haci Bektas Veli Yili" ve "2021 Yunus Emre ve Türkçe Yili" dolayisiyla PTT araciligiyla hatira pulu bastirildi.

Müdürlükten yapilan açiklamaya göre, Sakarya PTT Pazarlama Müdürü Vesile Topuz, hazirlanan pullari Il Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Acar'a teslim etti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Acar, gelecegin teminati gençlere degerli sahsiyetleri her daim hatirlatmayi görev bildiklerini ve bu dogrultuda çalismayi hedef edindiklerini belirtti.

Degerli sahsiyetlerin düsünce ve ögretileriyle gönüllere taht kurdugunu ve gelecek kusaklara rehber oldugunu kaydeden Acar, "Gerek Yunus Emre gerekse Haci Bektas Veli, yasadiklari dönemde unutulmamis, erdemli olmayi, insani sevmeyi, insana insan oldugu için saygi göstermeyi, yüzyillar sonra bile bu duygulari aktarmayi basarmislardir. Sanki bu degerli sahsiyetlerin, gelecek yüzyillarda da okunacaklarini, anilacaklarini bilircesine yazi dilleri çok sade. Yazmis olduklari eserlerdeki mesajlariyla da evrensellige hitap etmislerdir." ifadelerini kullandi.

Acar, anma yili etkinliklerini çesitli çalismalarla sürdüreceklerini bildirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile