Sakarya'da Kar Yağışı

Akyazı ve Hendek ilçelerinin yüksek kesimleri beyaza büründü, kar kalınlığı 45 santimetreye kadar ulaştı.

Sakarya'da gece başlayan kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde etkili oldu.

Hendek ve Akyazı ilçelerinin yüksek kesimlerinde etkisini gösteren yağışla kar kalınlığı yaylaların yüksek kesimlerinde yer yer 45 santimetreye ulaştı.

Gece saatlerinde başlayan kar yağışı, bin 725 metre yükseklikteki Hendek Dikmen Yaylası'nda etkisini gösterdi. Yaylada 45 santimetreye kadar ulaşan kar kalınlığı, Dikmen Mahallesi'nde ise 10 santimetreyi buldu.

İlçe merkezine yaklaşık 32 kilometre uzaklıkta olan yaylada, kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Hafta sonunu fırsat bilen çocuklar kartopu oynayarak eğlenirken, vatandaşlar da yaylalara çıkarak karda piknik yapmanın tadını çıkardı.

Dikmen Mahallesi Muhtarı Menderes Ayvaz, Hendek'in yüksek kesiminde yer alan mahallelerde kar yağışının etkili olduğunu söyledi.

Gece saatlerinde başlayan kar yağışının aralıklarla devam ettiğini ve mahallenin yüksek kesimleri ile yaylada kar kalınlığının 45-50 santimetreye kadar ulaştığını belirten Ayvaz, "Kar yağışının başlamasıyla Hendek Belediyesi ekipleri kar temizleme çalışmasına başladı. Şu anda olumsuz bir durum yok. Yollar trafiğe açık durumda. Belediye ekiplerimiz hazır bekliyorlar. Kar yağmasından dolayı çok mutluyuz. Mahallemiz ve yaylalarımızın beyaza bürünmesiyle muhteşem manzara oluştu. Vatandaşlarımız gelip burada karın tadını çıkarıyor. Şu anda Dikmen Yaylası'nda misafirlerimi bekliyorum, onlarla piknik yapacağız." diye konuştu.

Öte yandan Akyazı'da Acelle, Yanık, Karapınar, Sulucaova, Sultanpınar ve Keremali yaylaları da kar yağışı dolayısıyla beyaza büründü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile