Sakarya'da 'Palu Ailesi'nin Yargilanmasina Devam Edildi

Kocaeli'de 13 yil önce kaybolan ve öldürüldügü ileri sürülen Meryem Tahnal'in kizi Melike Tahnal'in Sakarya'da öldürülmesine iliskin, kamuoyunda "Palu ailesi" olarak bilinen 6 sanigin yargilanmasina devam edildi.

Sakarya 6. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya saniklar Melike Tahnal'in enistesi Tuncer Ustael, teyzeleri Ayse Palu ve Emine Ustael ile dayisi Isa Palu tutuklu bulunduklari cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Tutuksuz saniklar Melike Tahnal'in anneannesi Hava ve diger dayisi Fatih Palu ile taraf avukatlari durusmada hazir bulundu.

Celse arasinda saniklar Tuncer ve Emine Ustael, Hava ve Ayse ile Isa ve Fatih Palu hakkinda "çocugu kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istemiyle açilan davanin bu dosyayla birlestigi zapta geçirildi.

Öte yandan, sanik Tuncer Ustael hakkinda "çocugun cinsel istismari" suçundan en az 15 yil hapis cezasi istemiyle açilan davanin da yargilama dosyasiyla birlestigi ve bu sanik ile Emine Ustael, Ayse ve Isa Palu'nun celse arasinda tutuklandigi kayda alindi.

Kimlik tespitinin ardindan saniklarin birlesen dosya bakimindan savunmalari alindi.

Sanik Tuncer Ustael, savunmasinda, iddianamenin kendisine ulasmadigini belirterek, adalet istedigini söyledi.

Sanik Emine Ustael de önceki savunmalarini tekrar ettigini, suçlamalari kabul etmedigini, kimseyi öldürmedigini öne sürerek, beraatini istedi.

Sanik Ayse Palu ise hakkinda açilan davadan yeni haberinin oldugunu belirterek, savunma yapmak için süre talebinde bulundu.

Sanik Hava Palu da önceki durusmalardaki savunmasini tekrar ettigini dile getirerek, beraatini talep etti.

Sanik Fatih Palu da Tuncer Ustael'in herkese ispirto içirdigini öne sürerek, "Içince bayildim, ne oldugunu hatirlamiyorum. Uyaninca annem Melike'nin öldügünü söyledi. Ne oldugunu bilmiyorum. Suçlamalari kabul etmiyorum, beraatimi istiyorum." dedi.

Sanik Isa Palu da bu olaylardan dolayi magdur olduklarini, Tuncer Ustael'in kendilerine ispirto içirdigini ileri sürerek, "Ispirto içince Melike öldü. Melike'yi kaldigimiz yerden 4-5 kilometre öteye gömdük. Tuncer, Melike'yi Tahnal ailesinin kaçirdigina iliskin dilekçe yazdi ve bunu Ferizli Savciligina götürdük. Beraatimi talep ediyorum." seklinde konustu.

Görüsünü açiklayan Cumhuriyet savcisi, Tuncer Ustael'in tutukluluk halinin devamini, Emine Ustael ile Ayse ve Isa Palu'nun tahliyesini talep etti.

Söz alan Emine Ustael ile Ayse, Isa, Hava ve Fatih Palu'nun avukatlari da müvekkillerinin savunmasi ile Cumhuriyet savcisinin mütalaasina katildiklarini kaydetti.

Ayse ve Tuncer Ustael'e savunmalarini yapabilmeleri için süre verilmesine karar veren mahkeme heyeti, Tuncer Ustael'in tutukluluk halinin devamina, Emine Ustael ile Ayse ve Isa Palu'nun tahliyesine hükmetti.

Heyet, Tuncer Ustael'in mahkemeye gönderdigi savunma dilekçesinin Sakarya Cumhuriyet Bassavciligina gönderilerek islem yapilmasinin istenmesine karar vererek, durusmayi 13 Ocak'a erteledi.

- Olay

Körfez ilçesinde yasayan Meryem Tahnal 2008'de, kizi Melike Tahnal da 2009'da kaybolmus, polis ekipleri kayip kisilerin bulunmasi için çalisma baslatmis, herhangi bir bulguya ulasilamamisti. Kocaeli ve Sakarya'da yapilan kazi çalismalarinda da herhangi bir bulguya rastlanilmamasi üzerine çalismalar durdurulmustu.

Kocaeli 7. Agir Ceza Mahkemesindeki yargilama sonunda sanik Tuncer Ustael, Meryem Tahnal'a yönelik "canavarca hisle veya eziyet çektirerek ve üstsoy veya altsoydan birine ya da es veya kardese karsi kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet ve "hürriyeti yoksun kilma" suçundan 4 yil, "kredi kartinin kötüye kullanilmasi" suçundan da 3 yil olmak üzere 7 yil hapisle cezalandirilmisti.

Emine Ustael ile Hava, Isa ve Ayse Palu, "kasten öldürmeye yardim etme" suçundan 12 yil 6'sar ay hapse mahkum edilmisti.

Fatih Palu, suçun islendigi tarihte yasi küçük oldugu için 8 yil 4 ay hapis cezasi verilerek tahliye edilmisti.

Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararini, saniklarin ayni avukat tarafindan savunuldugu için yargilamada usul hatasi yapildigi gerekçesiyle bozmus, saniklar Kocaeli 7. Agir Ceza Mahkemesinde tekrar hakim karsisina çikmisti.

- Iddianame

Melike Tahnal'in öldürülmesine iliskin hazirlanan iddianamede sanik Tuncer Ustael hakkinda "bilinçli taksirle öldürme" suçundan 2 yil 8 aydan 9 yila kadar ve "usulsüz ölü gömülmesi" suçundan 6 aya kadar hapis cezasi isteniyor. Emine Ustael, Hava ve Ayse Palu'nun da "usulsüz ölü gömülmesi" suçundan 6 aya kadar hapsi talep ediliyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile