Sakarya'da Ramazan Ayi Öncesi Marketlerde 'Fahis Fiyat' Denetimi

Sakarya'da Ramazan Ayi Öncesi Marketlerde 'Fahis Fiyat' Denetimi

Sakarya Ticaret Il Müdürlügü ekipleri, yaklasan Ramazan ayi öncesinde marketlerdeki temel gida ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahis fiyat ile etiket denetimlerini yogunlastirdi.

Düzenli olarak market denetimlerini sürdüren Ticaret Bakanligi, yaklasan Ramazan ayi öncesinde denetimlerini siklastirdi. Bu çerçevede Sakarya ile birlikte Istanbul, Ankara, Izmir, Samsun, Balikesir, Aydin, Tekirdag, Van ve Manisa’da es zamanli market denetimi gerçeklestirildi.

Sakarya Ticaret Il Müdürlügü ekipleri, girdikleri zincir marketlerde Ramazan ayi öncesi özellikle temel gida ve temel ihtiyaç ürünlerine yönelik etiketleri tek tek inceledi. Denetimlerde, ürünlerde fahis fiyat olup olmadigina, ürünün etiket fiyati ile kasa fiyati arasinda fark bulunup bulunmadigina, etiketlerdeki ürün fiyatinin son degisim tarihi ile önceki fiyati gibi bilgiler kontrol edildi.

“Çalismalarimiz araliksiz devam etmektedir”

Sakarya Ticaret Il Müdürlügü’nden konuya iliskin yapilan yazili açiklamada, “Cumhurbaskanimizin gösterdigi Türkiye Yüzyili hedefinin temel taslarindan olan Ticaretin Yüzyili hedefleri dogrultusunda Ticaret Bakanligi olarak, bir taraftan fahis fiyat artislarinin olumsuz etkilerinden vatandaslarimizi korunmak için haksiz fiyat artislari ile diger taraftan da fiyat etiketlerinde yer verilen göstermelik aldatici ve yaniltici indirimlerin neden oldugu tüketici magduriyetleri ile hem masada hem de sahada yaklasan Ramazan ayi öncesi gerçeklestirdigimiz yaygin yogun denetimlerimiz ile etkin mücadelemize devam ediyoruz. Tüketicilerin, tacirin ve esnafin korunmasi maksadiyla ülke genelinde Ticaret Bakanimiz Ömer Bolat, Il genelinde Valimiz Yasar Karadeniz’in talimatlari dogrultusunda fiyat etiketi, haksiz fiyat artisi, kasa ve raf fiyati arasindaki farklarin denetlenmesine yönelik çalismalarimiz araliksiz devam etmektedir” denildi.

“Ramazana ayinda yogun tüketilecek ürünlere agirlik verilmektedir”

Açiklamanin devaminda, “Denetimlerde mevzuata aykirilik tespit edilmesi durumunda isletmelere idari para cezasi uygulanmaktadir. Bu süreçte fiyat etiketi, kasa ve raf fiyati arasindaki farklarin denetlenmesinde Sakarya Büyüksehir Belediyesi ve Ilçe Belediyelerimiz Zabita birimlerince saglanan koordinasyon ile Il Geneli toplu denetimler yapilmaktadir. Yaklasan ramazan ayinda gerek gida toptancilari gerekse marketler üzerinde yogun denetimimiz devam edecektir. Bu çerçevede, yaklasik 1 aydir ilimizdeki gida toptancilarini denetliyor, temel gida maddeleri basta olmak üzere ramazan ayinda yogun tüketilecek ürünlere özellikle agirlik verilmektedir. Yapmakta oldugumuz denetimlerimiz sadece tüketicimizin korunmasina yönelik degil, dürüst, basiretli tacirlerimizin de haklarini korumaya yöneliktir. Bu anlamda haksiz fiyat artislarina ya da fahis fiyata yeltenecek tacirimize ve esnafimiza asla geçit verilmeyecektir” ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile