Sakarya'da sokak hayvanları için geçici hayvan bakımevi açıldı

Sakarya'da, sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için yapılan geçici hayvan bakımevi törenle açıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dair

Sakarya'da, sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için yapılan geçici hayvan bakımevi törenle açıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü'nce, Karakamış Mahallesi'nde yapılan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi hizmete açıldı.

Düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Davut Yüce, bakımevinin sokak hayvanlarının saldırganlıklarını ve insanlara bulaştırabilecekleri hastalıkları ortadan kaldırmak ve hayvan koruma yasası gereği açıldığını söyledi.

Veteriner hekimler tarafından barınakta günde ortalama 8 adet sokak hayvanını kısırlaştırma-aşılama ve kulak küpesi takılması, aşılama esnasında kuduz, iç-dış parazitleri ile özellikle insan sağlığı için büyük tehlike oluşturan kiste karşı ilaç uygulamaları yapıldığını kaydeden Yüce, "Hedefimiz kontrolsüz çoğalmaların önüne geçmek." dedi.

TESİS, BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNUNA KATKI SAĞLAYACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise hayvan bakımevinin modern yapıda dizayn edildiğini ve havyaların tüm ihtiyaçlarını karşılayacağını ifade etti. Son dönemlerde sokak hayvanlarının sayısındaki artışı ve beraberinde getirdiği sorunları düşünerek tesisi açtıklarını kaydeden Toçoğlu, şöyle konuştu:

"Bakımevimizin hizmete girmesi ile birlikte şehrimizin önemli sorunlarından biri olan 'başıboş köpekler' sorununun çözümüne katkı sağlanacak. Tesisimizin verimli çalışması için gerekli tedbirleri almış bulunuyoruz. İlçe belediyeleri tarafından toplanılıp bakımevine getirilen sokak hayvanları, tesislerde uzman veterinerler tarafından kısırlaştırıp, aşılanıp, küpelenip kayıt altına alınacak. Bu işlemleri gerçekleştirilen sokak hayvanları daha sonra yasa gereği alındıkları bölgelere tekrar bırakılacak. Bakımevinde yapacağımız rehabilite çalışmaları ile sokaklarda dolaşan sahipsiz hayvanların sağlık bakımından zararsız hale getirilmesini ve kısırlaştırma sayesinde saldırganlıklarının azaltılmasını amaçlıyoruz."

Depremden sonra sayıları oldukça artan sahipsiz sokak köpeklerinin, vatandaşların birincil dereceden sorunları içinde bulunduğunu anlatan Toçoğlu, "İnşallah, bugün açılışını yaptığımız bakımevi ile birlikte, bir sorunu daha ortadan kaldırmış olacağız. Yeni tesisimiz Sakarya'mıza hayırlı olsun." diye konuştu.

Vali Mustafa Büyük de şehrin önemli bir sorununu çözecek olan hayvan bakımevinin hayırlı olması diledi.

Törenin sonunda Veteriner Odası Başkanı Mustafa Yıldız ve Sakarya Doğa ve Hayvan Severler Derneği Başkan Yardımcısı Alper Kesen, Başkan Zeki Toçoğlu'na plaket takdim etti. Tören sonrasında Başkan Toçoğlu, Vali Büyük ile birlikte hayvan bakımevini gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile