Sakarya'da yeni açılan hayvan pazarına ilk günde bin hayvan giriş yaptı

Sakarya Ticaret Borsası tarafından yaptırılan hayvan pazarı hizmete girdi. İlk gün bin hayvan girişinin yapıldığı pazar, Kurban Bayramı'na kadar her g

Sakarya Ticaret Borsası tarafından yaptırılan hayvan pazarı hizmete girdi. İlk gün bin hayvan girişinin yapıldığı pazar, Kurban Bayramı'na kadar her gün hizmet verecek.

2010 yılının Ocak ayında proje çalışmalarına başlanan ve yüzde 50'si tamamlanan Hayvan Pazarı, hizmet vermeye başladı. Erenler ilçesi Alancuma mevkisinde açılışı yapılan pazar yerine ilk gün bin hayvan girişi yapıldı. Kocaeli, Bilecik, Bolu, Düzce, Zonguldak, Yalova ve Bursa gibi illerden çok sayıda alıcı ve satıcıya hizmet verecek olan pazar yeri, 2011 yılının sonuna kadar tamamlanacak.

Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Fikri Koç, ilk etapta 3 bin 500 metrekare kapalı alanda hizmet vermeye başlayan hayvan pazarının tamamlandığında çok geniş bir hinterlanda hizmet vereceğini söyledi. Projenin tamamlandığında sosyal tesisleri, ihale salonu ve hizmet binaları ile bölgenin en modern Hayvan Pazarı olacağını ifade eden Koç, şöyle devem etti: "İlk etapta 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip bölümü hizmete açtık. Kurban Bayramına kadar her gün hizmet verecek. Canlı hayvan satıcısı ve alıcısı buraya gelip, ihale ile alım-satım yapacak ve iyi niyet kuralları çerçevesinde burada gerçek pazar oluşacak. Alıcı ve satıcının yaptığı her alım ve satım borsa tescilinden geçecek. Projenin şu ana kadar yüzde 50'si tamamlandı. 2011 yılının sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Proje tamamlandığında 7 bin metrekare kapalı alanı olacak. Sosyal tesisleri ve diğer hizmet birimlerinin de bulunacağı pazar yeri, 75 bin metrekare alana sahip yakın çevrenin tek hayvan pazar yeri olacak."

AB DESTEĞİ

Hayvan Pazarı'nın yakın çevresindeki 5 milyon nüfusun yaşadığı geniş bir hinterlanda hitap edecek bir yapıda projelendirildiğini kaydeden Koç; "İlimize Avrupa normlarına uygun Hayvan Pazar yeri kazandırdık. Burası sadece Sakarya'ya değil yakın çevresindeki illerin canlı hayvan alım satımını yapabileceği modern bir yer olacak. Projenin maliyeti altyapı, sosyal tesisler, hizmet binaları ve ihale salonu gibi birimleri ile 6-7 milyon lira civarında. Özellikle ihale salonumuz son derece modern olacak. Bu konuda Avrupa Birliğinden destek alacağız. Projenin ön kabulü yapıldı. Önümüzdeki ay kredinin neticelenmesini bekliyoruz." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile