Sakarya’da Yılbaşı Heyecanı

Sakarya’da Yılbaşı Heyecanı

Yılbaşının gelmesiyle birlikte Sakaryalı esnaf ve satıcılar günü değerlendirmek için çalışıyorlar.

Kasap ve tavuk satıcılarının tezgahlarını hindiler süslerken, sokakta yılbaşı şapkası ve süsleri satan seyyarlar da büyük ilgi görüyor.
Özellikle yılbaşının vazgeçilmezi olan hindi satışlarındaki artış hakkında konuşan Adapazarı Katlı Pazarı tavukçu esnaflarından Hakan Saka, “Ben kendimi bildim bileli bu işi yapıyorum. Bilindiği gibi hindi yılbaşı denilince akla gelen ilk şeylerden biridir. Bizde Kandıra’dan getirdiğimiz hindilerimizi tezgahlarımıza dizdik. Satışlarımız da gayet iyi durumda çok şükür” dedi.

Yılbaşı için iki çeşit hindi olduğunu belirten Hakan Saka, “Elimizde iki çeşit hindi var biri köy hindisi diğeri de çiftlik hindisi. Bunlar arasındaki fark takdir edersiniz ki tabii ki lezzeti çünkü köy hindisi organik, doğa ile iç içe olan bir ürün. Fakat çiftlik hindisi yemlerle beslenen ve çiftlik ortamında toplu bir şekilde yetiştiğinden lezzeti de köy hindisine nazaran kötü oluyor. Biz köy hindisini tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Adapazarı Katlı Pazar’da hindi fiyatları, köy hindisi kilosu 20 TL, çiftlik hindisi ise kilosu 12 TL’den alıcı bekliyor.

Yılbaşı heyecanı sadece hindi satışlarında değil aynı zamanda yılbaşı biletlerinde ve aksesuar satışlarında da devam ediyor. Bununla beraber Milli Piyango bileti satıcısı Erkan Gündoğdu bilet satışları ile ilgili, “Satışlarımız durgun çünkü bilet fiyatları biraz yüksek ama yinede kısa yoldan zengin olmak isteyen, umutları olan bir çok insan bizden umut satın alıyorlar” dedi.

Seyyar olarak yılbaşı şapkası ve süsleri satanlar da satışlardan gayet memnun olduklarını belirttiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile