Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında, aralarında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 9'u tutuklu 67 polisin yargılanmasına devam edildi.
Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları ile yakınları katıldı.
Sanık avukatları, esas hakkındaki mütalaaya iştirak etmediklerini, önceki beyanlarını tekrar ettiklerini belirterek, müvekkillerinin beraatini istedi.
Tutuksuz sanık R.A, esas hakkındaki savunmasında, Sakarya'da hiç görev yapmadığını söyledi.
Kanser hastası olduğu için Gaziantep'te tedavi gördüğünü belirten sanık R.A, "Burada olmayan biri darbeye nasıl katkı sağlar? Heyet raporuyla sağlık iznindeydim. Görev yerim Kocaali ilçesi fakat raporlu olduğum için hiç Sakarya'da bulunmadım, Gaziantep'te tedavi görüyordum. Hakkımda ifade veren tanığın beyanlarını kabul etmiyorum. Bu ülkenin birlik ve beraberliği için doğu ve güneydoğuda ayak basmadık yer bırakmadım. Darbe girişimini lanetliyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi istiyorum." ifadelerini kullandı.
Tutuksuz sanık Ü.D. de daha önce verdiği ifadeleri tekrar ettiğini dile getirerek, "Suçlamaları kabul etmiyorum. ByLock listesi geldi, hepsi sıfır gözüküyor. Şifreye ismimi koymuşlar, bu kumpastır. Kimse şifresine ismini koymaz. Beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.
Tutuksuz sanık K.K. de bu örgütle hiçbir bağlantısının olmadığını öne sürerek, şunları kaydetti:
"Hakkımdaki tek şey, tanık ifadesidir. 2012 yılında Sakarya'dan ayrıldığım halde 2014 yılında Sakarya'da görev yapıyormuşum gibi ifade vermiş, bu beyanları kabul etmiyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi istiyorum. Sosyal medyada komiser yardımcılığı sınavlarında usulsüzlük yapıldığını belirtmiştim, bu bile bu örgütle bağımın olmadığının kanıtıdır."
Diğer tutuksuz sanıklar da önceki beyanlarını tekrar ettiklerini belirterek, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.
Mahkeme heyeti, duruşmayı 8 Kasım'a erteledi.
Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, tüm sanıkların "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan ise 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti.
- İddianame
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, aralarında KHK ile ihraç edilenlerin de bulunduğu 67 emniyet mensubu sanık hakkında "anayasayı ihlal suçundan" birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Mahkeme heyeti, 72 sanıklı davanın önceki duruşmalarında 5 sanığın dosyasının ayrılmasına karar vermişti.
Sakarya'daki FETÖ/PDY Davası
KHK ile meslekten ihraç edilenlerin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 67 polisin yargılandığı davada, sanıklar esas hakkındaki savunmalarını yaptı.