Sakarya'dan Kısa Kısa

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği tarafından şizofreni ve madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında din görevlilerine konferans verildi.

Genel Sekreterlik Tıbbi Hizmetler Başkanlığı’nca düzenlenen konferansta, şizofreniyle ilgili farkındalığı artırmak, hastalığın doğası ve tedavi olanakları hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Konferansta konuşan Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Psikiyatri Uzmanı Serkan Bilgiç, şizofreniyle ilgili toplumu bilinçlendirme ve yönlendirme çalışmalarında din görevlilerine büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Bilgiç, özellikle toplumdaki anahtar kişilerin doğru bilgilendirilmesinin, hastaların damgalanmasını hafifletmede ve yanlış inanışları değiştirmede en etkili yöntemlerden olduğunu belirterek, 'Bu nedenle siz değerli din görevlilerimizden bu ve benzeri hastalıklarla gelen vatandaşlarımıza ve ailelerine doğru bilgilerin verilmesi ve Genel Sekreterliğimiz bünyesindeki birimlerimize yönlendirilmesi konusunda desteklerinizi bekliyoruz. İl Müftümüze de gösterdiği ilgi ve hassasiyetten dolayı çok teşekkür ediyoruz' diye konuştu. SEAH AMATEM Sorumlu Hekimi Psikiyatri Uzmanı Ahmet Bülent Yazıcı da bağımlılığın bir sağlık sorunu olduğunu aktarak, bağımlılıktan korunmanın en önemli yolunun sağlıklı aile yapısının olduğunu vurguladı.

- Dünya Nadir Hastalıklar Günü

SEAH'ta Dünya Nadir Hastalıklar Günü kapsamında bir konferans düzenlendi.

Konferansta, akademisyenler, katılımcıları nadir görülen hastalıklar hakkında bilgilendirdi.

Konferansa, SEAH Başhekimi Doç. Dr. Yakup Tomak, hastane yönetimi, sağlık çalışanları ile hasta yakınları katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile