Sakarya Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Sakarya Kasaplar Odası Ve Besiciler Odası Başkanları Ortak Açıklama Yaptı

Sakarya Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Sakarya Kasaplar Odası Ve Besiciler Odası Başkanları Ortak Açıklama Yaptı

Sakarya Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Sakarya Kasaplar Odası ve Besiciler Odası başkanları basın toplantısı yaparak ithal ete karşı olduklarını söylediler.

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, Türkiye'de yeteri kadar besi hayvanı mevcut olduğunu belirterek, "Zarar gören üreticimiz ve tüketicimiz olmuştur. Bu aradaki art niyetli insanlar keselerini ne yazık ki doldurmuşlardır. Burada et balık kurumunun bu olaylara seyirci kalması bizleri hayretler içerisinde bırakmaktadır. Yeteri kadar et vardır. Şu an itibari ile hayvan ithalatına gerek yoktur. Dışarıdan gelen hayvanı ne kadar İslami usullere uygun kesersen kes besmele şekli itibari ile bizim toplumumuza uymayacaktır. Dinen de caiz değildir. Domuz artıkları ve tavuk gübresiyle yapılan yemlerle beslenen hayvanların eti bizlere yedirilmek istenmektedir" dedi.
Sakarya Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kopal ise et de fiyatlarının Kurban Bayramından sonra artığını belirterek, "Suni bir patlama oldu. Bizlerde bu patlamanın nedenini bir türlü anlamadık. Sakarya daki kasaplar olarak ithal eti satmayacağız ve ithal eti tasvip etmiyoruz" diye konuştu.
Sakarya Besiciler Odası Başkanı Ali Çiftçi ise "Sakarya da hayvan sayımız büyük baş da 125 bin küçük baş da ise 35 bin adettir. Ceket , yem yakarak hükümete karşı gelinmez. O arkadaşlarımız ilk başta gelsinler odaya kayıt olsunlar. Ondan sonra hep beraber mücadelemizi sürdürelim" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile