Sakarya'nin 'Su Taskini' Raporu

Sakarya'nin 'Su Taskini' Raporu

Sakarya Büyüksehir SASKI, bazi bölgelerde metrekareye 112 kilograma kadar yagisin düstügü kuvvetli saganak sonrasi raporlarinda 89 araç ve 181 personel ile bin 726 su taskini sonrasi olayina aninda müdahale edildigini açikladi.

19-21 Haziran tarihlerinde Marmara Bölgesini etkisi altina alan ve Sakarya’da bazi bölgelerde metrekareye 112 kilograma kadar yagisin düstügü kuvvetli saganak sonrasi Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (SASKI) tarafindan yürütülen çalismalarla ilgili rapor paylasildi.

Bin 726 su taskini olayi, 181 personel

Yapilan açiklamaya göre Sakarya’nin tüm ilçelerinde, SASKI ekiplerinin kuvvetli saganak yagis etkili oldugu andan itibaren harekete geçtigi ve tüm bölgelerde 181 personel ve 89 araçla toplamda bin 726 su taskini olayina müdahale edildigi belirtildi. Ekipler, dere yataklarinda yaptiklari çalismayla tasan suyun yerlesim alanlarina akisini en hizli sekilde durdurmak için seferber oldu.

SASKI’den aninda müdahale

Yapilan açiklamada, “19-21 Haziran tarihlerinde bölgemizi ve sehrimizi etkisi altina alan saganak yagmurun baslamasiyla birlikte teyakkuzda olan tüm ekiplerimiz su taskinlarina ve zarar gören altyapilarda hizla onarima baslamistir. SASKI olarak yükleyici, kamyon, vidanjör, eskavatör, kanal araci ve içmesuyu tankeri, ekip arabasi olmak üzere toplam 89 araç ve 181 personel ile gece gündüz demeden çalismalar gerçeklestirmistir. 10 ilçemizde su arizasi, yol açimi, vidanjör ile su çekimi, kanal araci müdahalesi, dere temizligi, tanker ile müdahale, fosseptik çekimi, kanalizasyon sebeke temizligi gibi bin 726 su taskini sonrasi olayina müdahale gerçeklestirilmistir. Çalismalarimiz bazi ilçelerimizde halen devam etmekte ve su taskinin olusturdugu etkileri silmek üzerine hiz kesmeden devam edecektir. Tüm kamuoyunun bilgisine sunariz” ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile