Sakarya Romanlar Derneği'nden Yaşanan Olayla İlgili Açıklama

Sakarya Romanlar Derneği'nden Yaşanan Olayla İlgili Açıklama

Sakarya Romanlar Derneği Başkanı Orhan Tanyeli, Erenler ilçesinde yaşanan olayın detaylı bir şekilde aydınlatılmasını istedi.

Erenler ilçesi Yeni mahallede yaşanan ve 7 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama yapan Tanyeli, "Biz romanlar olarak bu tür olayların olmasını istemezdik. Ama hep biz suçlu oluyoruz. Buradan Emniyet güçlerimize ve yetkililerimize sesleniyorum. Bu olay tam anlamıyla aydınlatılması gerekir. Çünkü Romanların adı çıkmış 9'a inmez 8'e" dedi.
Tanyeli, Yeni mahallede yaklaşık 2 bin Roman vatandaşın yaşadığını belirterek, "Pompalı tüfek ile kalabalığın üzerine ateş eden M.K. bize gelip mahalle çocuklarının camlarına ve kapılarına vurup kaçtığı yönünde şikayet etti. Bizde olayı yapan çocuklara ve ailelerine bu durumu anlattık. Yapılmaması gereken bir olay dedik. Ama adı üzerinde çocuk işte. Anlatamadık. Olay günüde aynı şahıs bir çocuğu ayağından vurdu. Çocuk sokak başına gelince kanlar için de yere düştü. Yaralanan çocuk hastaneye kaldırılırken ağabeyleri de eve gidip o kişiyle kavga ettiler. Mahalle sakinleri de orada ne oluyor diye toplandı. Bu sırada şahıs hiç suçu olmayanlara pompalı tüfek ile ateş açtı. Linç girişiminde kimse bulunmadı" diye konuştu.
Olayı işleyen kişilerin serbest bırakılmasına tepki gösteren Tanyeli, "Buradan emniyet mensuplarına ve yetkililere sesleniyorum. Bu şahıs 7 kişiyi yaraladı. Nasıl serbest kalıyor anlamış değiliz. Lütfen bu konunun üzerine gidilsin. Bu olay detaylı bir şekilde araştırılsın. Biz Roman vatandaşlar kavgacı değiliz. Bizlerde bu vatan için asker olduk, evlatlarımızı askere yolluyoruz. Bizler de çocuğumuzun rızkları için çalışıyoruz. Bizlerde böyle olayların olmasını istemiyoruz. Mahallemizde Laz, Gürcü vatandaşlarımız var. Bunlar ile yıllardan beri komşuluk yapıyoruz. Ama Romaların adı çıkmış 9'a inmez 8'e" diye konuştu.
Öte yandan olayın ardından Yeni mahallede Emniyet Müdürlüğü ekipleri gün boyu nöbet tutuyorlar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile