Sakarya Sağlık Müdürlüğü’nden İlkyardım Eğitimi

Sakarya Sağlık Müdürlüğü’nden İlkyardım Eğitimi

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sakarya’da görev yapan 112 Ambulans şoförlerine, PTT çalışanlarına ve vatandaşlara yönelik ilkyardım eğitimi verdi.

İki gün süren eğitimlerde; “Temel yaşam desteği ve uygulamaları, Yaralanmalarda ilk yardım ve uygulamaları, Yanık, donma ve sıcak çarpmalarında ilk yardım, Kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım, Bilinç bozukluklarında ilk yardım, Zehirlenmeler ve hayvan ısırmalarında ilk yardım, Göz, kulak, buruna yabancı cisim kaçmasında ilk yardım, Boğulmalarda ilk yardım ve Hasta taşıma teknikleri konularını kapsayan bir ilk yardım” konuları işlendi.

Paramedik Dilek Cantimor ve ATT Melin Kurtulmuş tarafından, PTT personellerine, Acil Sağlık Hizmetleri Ambulans Şoförlerine ve kişisel olarak başvuran vatandaşlara yönelik olarak verilen eğitim sonrası açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Alemdar; "Amacımız temel ilk yardımın hayat kurtarıcı yönünün farkında olan, uygulamayı bilinçli ve nitelikli olarak yapabilen fertler yetiştirmektir. Bunu İl Sağlık Müdürlüğü olarak çok önemsiyoruz ve bu tür eğitimlerin sürekliliğini sağlayacağız" dedi.

Ayrıca Uzm Dr. Alemdar, vatandaşların gösterdikleri ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade etti ve arzu eden her vatandaşın kişisel başvuruları halinde bu tür eğitimlere her zaman katılabileceklerinin altını çizdi. Alemdar; “Bilinçli fert, Sağlıklı Toplum, Sağlıklı Sakarya’ sloganını hayata geçirmek için her türlü gayreti göstereceğiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile