Sakarya Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Ürünleri Reçete Yazma Yetkisi Sınavı Düzenliyor

Sakarya Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Ürünleri Reçete Yazma Yetkisi ve Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Yetkisi almak isteyenler için sınav düzenleyecek.

Bitki koruma ürünleri reçete yazma yetkisi almak isteyenler için sınav düzenlenecek. Tarım İl Müdürü Abdullah Keskin sınavın 30 Ekim 2011 tarihinde Ankara’da yapılacağını açıkladı. Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Yetkisi almak isteyenler için yapılacak olan sınavın da 9 Ekim’de yapılacağını duyuran Keskin sınavlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Tarım alanlarında doğaya, toprağa zararlı ilaçların kullanımını sınırlamak ve Tarım İlaçlarının da uzman eller tarafından çiftçiye ulaştırılmasını sağlamak için harekete geçen Tarım Bakanlığı bitki koruma ürünleri reçete yazma yetkisi almak isteyenlerle ilgili sınav düzenleyecek.

Sınava katılmayanların reçete yazamayacağını ifade eden Tarım İl Müdürü Abdullah Keskin, “Sınava, Ziraat Fakültelerinin Bitki Koruma Bölümü dışındaki diğer bölümlerinden mezun olan Ziraat Mühendisleri ile sadece tütünlerde kullanılan bitki koruma ürünlerini reçeteye yazmak üzere resmi ve özel kuruluşlarda görevli Tütün Teknolojileri Mühendisleri müracaat edebilecek. Yetki belgesi almak isteyen mühendisler, 15 Eylül 2011 tarihine kadar Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürlüğü’ne müracaat edebilecekler. Başvurusu kabul edilen adayların 70 TL sınav ücretini 06 Eylül 2011 ila 14 Eylül 2011 tarihleri arasında EĞİTEK Döner Sermaye İşletmesinin hesaplarına yatırması gerekiyor. Ücreti yatıran adaylar, aynı tarihler arasında adaylık başvurusunu da http//www.meb.gov.tr internet adresinden yapması gerekecek. Sınav giriş belgeleri 20 Eylül 2011 tarih itibarıyla internette yayınlanacak. Sınav 30 Ekim 2011 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nce Ankara’da yapılacak. Sınav 100 puan üzerinden değerlendirilecek ve 70 puan ve üstü alanların yetki belgesini almaya hak kazanacaklar. Müracaat edeceklerin dikkat edeceği en önemli hususlardan biri ise sınava girecekler internetten alacakları giriş belgelerine fotoğraf yapıştırarak, İl Tarım Müdürlüğü’nde onaylatmaları gerekiyor” dedi.

Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Yetkisi almak isteyenler için yapılacak olan sınavın da 9 Ekim’de yapılacağını duyuran Keskin yeki belgesi almak isteyen adayların 25 Ağustos 2011 tarihine kadar Tarım İl Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini belirterek sınavın 9 Ekim 2011 tarihinde saat 10.00’da Ankara’da yapılacağını bildirdi. Sınavlara başvurmak isteyen adayların daha detaylı bilgiyi Tarım İl Müdürlüğünde alabileceklerini de sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile