Sakarya Valisi Kaldirim, AA'nin 'Yilin Fotograflari' Oylamasina Katildi Açiklamasi

'Anadolu Ajansimiz dünyaya açilan önemli yüzümüz, marka bir kurulusumuz. Çalismalarindan dolayi Ajansimizi tebrik ediyorum. Fotograf oylamasi da güzel bir gelenek oldu'

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, Anadolu Ajansinin düzenledigi "Yilin Fotograflari" oylamasina katildi.

AA Sakarya Bölge Müdürlügünü ziyaret eden Kaldirim'a, Bölge Müdürü Yücel Velioglu kurumun çalismalari hakkinda bilgi verdi.

"Yilin Fotograflari" oylamasina katilan Kaldirim, AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içinde ve disinda çektigi fotograflari tek tek inceledi.

Haber kategorisinde Mohammed Hamoud'un "Aç kalan minik yürekler", Bilal Kahyaoglu'nun "Selin yiktiklari" ve Sergen Sezgin'in "Karli yollari 'asi'yorlar", yasam kategorisinde Isa Terli'nin "Istanbul ve hilal", Ismail Kaplan'in "Mutluluk gözyaslari", Dogukan Keskinkiliç'in "Dolunayin güzelligi" ve Izzet Mazi'nin "Ogullarinin emaneti Atmaca" fotograflarini seçen Kaldirim, sporda ise Ali Atmaca'nin "Sampiyon Mete Gazoz" ile Engelli basketbolcunun sevinci", Siraç Karadeniz'in "Yerel Kayakçilar" karelerine oy verdi.

- "AA, cumhuriyetin köklü kuruluslarindan biri"

Oylamanin ardindan degerlendirmede bulunan Kaldirim, Anadolu Ajansini hizmetlerinden dolayi tebrik etti.

AA'nin, Cumhuriyet'in köklü kuruluslarindan biri olduguna isaret eden Kaldirim, "Dogru, tarafsiz, yansiz habercilik aktarma noktasinda ülkemizin önemli marka degerlerinden biri. Oylamamizi yaptik. Çok begendigim kareler arasinda aziz sehidimiz, Zeytin Dali Harekati bölgesinde sehit olan Marasli Ahmet Akdal'in fotografini, köpeginin ona duydugu sevgiyi ifade eden bir fotografi seçmis olduk. Sehitlerimiz bas tacimiz, milletimizin gönlüne taht kuran insanlar. O açidan kendilerine minnettariz, böyle bir fotografi seçmis olduk." diye konustu.

Kaldirim, spor kategorisinde ise olimpiyat sampiyonu milli okçu Mete Gazoz'un yer aldigi fotografini begendigini dile getirdi.

Ülkede afetler konusunda yogun bir yil geçirildigini belirten Kaldirim, "Ülkemiz; Elazig'da depremle baslayan, orman yanginlari, sel ve benzeri afetlerde olaganüstü bir mücadele ortaya koydu. Milletimizin takdirine sayan olan çalismalar yapti. Içisleri Bakanimiz Sayin Süleyman Soylu'nun dedigi gibi simdiye kadar 'Nerede bu devlet?' denilen asamadan 'Allah razi olsun devletimizden, milletimizden, her zaman yanimizda' denilen bir süreci yasamis olduk." ifadelerini kullandi.

Kaldirim, özellikle afetlerle mücadelede devletin, millet ve hayirseverle yüzünün akiyla her sahada mücadele ettigini, afetler sonrasinda vatandaslari memnun eden, onlarin yaninda olunan bir sürecin yasandigini anlatarak, sunlari kaydetti:

"Devletimizin gücünü göstermesi hususunda afetlerden de 1-2 kare seçmis olduk. Mültecilerden kare seçtik. Mülteciler konusunda da hem devletimiz geregini yapiyor hem de dünyanin bizim sesimize, solugumuza ve gücümüze ne kadar ihtiyaç duydugunu görmüs oluyoruz.

Anadolu Ajansimiz dünyaya açilan önemli yüzümüz, marka bir kurulusumuz. Çalismalarindan dolayi ajansimizi tebrik ediyorum. Fotograf oylamasi da güzel bir gelenek oldu. Yilin fotograflari, online olarak herkesin katilabildigi geleneksel bir yarisa dönüstü. Her kategoride güzel kareler yakalaniyor, bizlerin ve vatandaslarimizin begenisine sunuluyor. Insallah nice güzel çalismalara."

Kaldirim, ziyaretin sonunda AA çalisanlariyla hatira fotografi çektirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile