Sakatligin Getirdigi Avrupa Sampiyonlugu

Sakatligin Getirdigi Avrupa Sampiyonlugu

Sakarya’da futbol oynarken 14 yasinda sakatlanan ve babasinin israri üzerine bilardoya baslayan 19 yasindaki Seymen Özbas, Türkiye birinciliginden sonra Avrupa sampiyonu oldu.

Sakarya’nin Akyazi ilçesinde ikamet eden ve futbol oynarken 14 yasinda geçirdigi sakatlik sebebiyle sahalardan uzak kalan Seymen Özbas, babasinin israri üzerine basladigi bilardoda Türkiye birinciliginden sonra Avrupa sampiyonu oldu. Babasinin islettigi bilardo salonunda antrenmanlarini yapan 19 yasindaki Özbas, Ispanya’da düzenlenen ve yaklasik 10 ülkeden 32 sporcunun katildigi Avrupa Gençler 3 Bant Bilardo Sampiyonasi’nda 21 yas alti kategorisinde rakibi Amir Ibraimov’u yenerek Avrupa sampiyonlugu elde etti.

Seymen Özbas: “Herkes benim kadar sevindi”

Avrupa Sampiyonlugu serüvenini anlatan Seymen Özbas, “Yaklasik 4 yildan beri profesyonel olarak bilardo oynamaya çalisiyorum. Bu spora babam vesilesiyle basladim. 10 yasimdan bu yana hep babam ilgilendi. Bu yol çok zorluydu, bilardo idman olmadan olmayan bir oyundur ve psikolojimizi de saglam tutmamiz gerekiyor. Çok zorlandik ama sükürler olsun kazanmasini bildik. Avrupa sampiyonasi çok zorluydu, oyuncular iyiydi ama biz Türkler olarak hep aralardan siyrildik. Yaklasik 10 ülkeden 32 sporcu vardi ve 3 bant kategorisinde yaristik. Ben de bu kategoride Avrupa sampiyonu oldum. Herkesin benimle gurur duydugunu düsünüyorum, herkes benim kadar sevindi” dedi.



“Hayalim beden egitimi ögretmeni olmak”

Futbol oynarken geçirdigi sakatlik sürecinde bilardoya yeniden basladigini belirten Özbas, “14 yaslarinda Boluspor’da profesyonel sekilde top oynuyordum, tesis hayatim vardi. Diz kapagim kirildiktan sonra 5-6 ay kadar yürüyemedim. Türkiye Gençler Sampiyonasi vardi ve ben uzun süredir bilardo oynamiyordum. Babam, ’Oglum bir sansini dene istiyorsan’ dedi.

Ben de girdim ve Türkiye sampiyonu oldum. Sonrasinda bu spora tekrardan yöneldim. Bu sporda devam etmek istiyorum ama hayalim beden egitimi ögretmeni olmak” diye konustu.



Ferhat Özbas: “Türkiye sampiyonu oldu ve sanirim hayatimiza yeni bir sayfa açti”

Baba Ferhat Özbas da oglunun kendisini kirmayarak bilardoya basladigini aktararak, “Oglum sakatlik sonrasinda yürüyemedi. Yilin son etabinda ben de onun bu sporda çok basarili olacagini bildigim için hazirlanmamiz ve beraber idman yapmamiz gerektigini söyledim. Beni kirmadi, hirsli bir sekilde çalisti. Idmanlarini yapip o sene Türkiye sampiyonu oldu ve sanirim hayatimiza yeni bir sayfa açti, bizim hikayemiz orada basladi.

Oglumun sampiyonlugunu gurur veya sevinç gibi basit kelimelerle tarif edemem, bunun kelime karsiligi yok. Oglumun Avrupa sampiyonu olmasi benim için çok farkli bir duyguydu, Istiklal Marsi’ni okurken dehset derecede bir heyecan, inanilmaz bir mutluluk ve huzur vardi” seklinde konustu.

Ayrica Seymen Özbas, dün Yunanistan’da düzenlenen Avrupa 25 Yas Alti 3 Bant Bilardo Sampiyonasi’nda da bronz madalya kazandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile