Saklandigi Evde Yakalanan Eski Yargitay Üyesi Tutuklandi

Saklandigi Evde Yakalanan Eski Yargitay Üyesi Tutuklandi

Ankara’da eski Yargitay üyesi olan ve saklandigi evde yakalanan Kenan Karabeyeser, çikarildigi Sulh Ceza Hakimligince tutuklandi.

Hakimler ve Savcilar Kurulu’nun (HSK) karari ile meslekten çikartilan süpheli Karabeyeser, FETÖ/PDY ‘silahli terör örgütüne üye olmak’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ suçlarindan aranirken saklandigi evde yakalandi. Adliyeye getirilen Karabeyeser çikarildigi Ankara 2. Sulh Ceza Hakimligince tutuklandi.

Ankara Cumhuriyet Bassavciligindan yapilan açiklamada, “Yargitay üyesi iken Hakimler ve Savcilar Kurulu’nun 24.08.2016/426 tarih ve sayili karari ile meslekten çikartilan süpheli Kenan Karabeyeser hakkinda Fetö/PDY silahli terör örgütüne üye olmak suçundan Cumhuriyet Bassavciligimizca yürütülen sorusturma kapsaminda; Süpheli silahli terör örgütüne üye olma ve görevi kötüye kullanma suçlarindan Ankara 3. Sulh Ceza Hakimligi ile Yüce Divan Baskanligi’nin arama kararlarina istinaden aranmakta iken 04.06.2021 tarihinde yapilan ihbar üzerine saklandigi evde yakalanarak gözaltina alinmis, Cumhuriyet Bassavciligimizin talebi dogrultusunda Ankara 2. Sulh Ceza Hakimligince silahli terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanmistir” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile