Salça Kaynatirken Kazana Düstü

Salça Kaynatirken Kazana Düstü

Bursa’nin Orhaneli ilçesinde yasayan 71 yasindaki Ümüs Çekiç, evde salça kaynatirken kazana düserek yandi. Vakit kaybetmeden Bursa Sehir Hastanesi Yanik Merkezi’ne sevk edilen Çekiç’in tedavisinde önemli asama kaydedildi.

Yasli bireylerin kislik hazirliklar sirasinda salça ya da pekmez kazanina düstükleri vakalarla siklikla karsilastiklarini dile getiren Bursa Sehir Hastanesi Yanik Merkezi Sorumlu Hekimi Op. Dr. Selma Beyeç, vakalarin yasli olmasi ve ek hastaliklarinin bulunmasinin tedaviyi güçlestirdigini belirtti.

Özellikle kazanlarin içinde kaynayan sivilarin içine oturacak sekilde düsmelerin ön planda oldugunu vurgulayan Op. Dr. Beyeç, “Bu anlamda yanan alanlarin özellikli alanlar olmasi, enfeksiyon riskinin yüksek, tedavi sirasinda basinç maruziyetinin fazla olmasi isleri zorlastiriyor. Ayni zamanda bu hastalar yas almis kadin hastalar özellikle. Yas ilerledikçe dengenin korunmasinin zorlasmasi, düsülen sicak sivi içinden özellikle de yalniz çalisiliyorsa hizli bir sekilde çikilip ilk müdahalenin yapilmasi yani kiyafetlerin çikarilmasi, ilik suyla dus alinmasi gibi islemlerin yapilmasi da tek basina zor oluyor. Bu da yanigin ilerlemesi dolasiyla tedavinin güçlesmesini sagliyor” seklinde konustu.



Ek hastalik tedaviyi güçlestiriyor

Bu hastalarin yasla beraber gelen hastaliklari da oldugunu ifade eden Beyeç, “Diyabet, hipertansiyon, kalp, akciger hastaligi gibi genel olarak yara iyilesmesini bozan veya tedavi sürecini olumsuz etkileyen bir de hasta yogun bakimdaysa süreci zorlastiran durumlarin eklenmesi isi daha da zorlastiriyor. Hastada alzaymir ya da demans gibi bir problem varsa ilerleyen süreçte bu rahatsizliklar daha da ileriye gidebiliyor” diye konustu.



2 aydir tedavi görüyor

Orhaneli’de yasayan 71 yasindaki Ümüs Çekiç, evde salça kaynatirken kazana düserek yandi. Vakit kaybetmeden Bursa Sehir Hastanesi Yanik Merkezi’ne sevk edilen Çekiç’in tedavisinde önemli asama kaydedildi. Yasadiklari süreç hakkinda açiklamalarda bulunan Ümüs Çekiç’in gelini Yeliz Çekiç ise, “Babamla birlikte 2 ay önce salça yapiyorlardi. Basi dönüp, salça kazaninin içine düstü. Sonra babam ilk müdahaleyi yapiyor. Babam da zaten 75 yasinda oldugu için o da pek bilinçli olarak yapamiyor. Yine de almis soguk suya tutmus, hemen hastaneye kaldirmislar. Orada müdahale yapilip buraya sevk ettiler. Annemin zaten alzaymir baslangici vardi. Travma yasadiktan sonra alzaymir daha fazlalasti. Su an asamamiz çok güzel durumda. Hocalarimizin ve personellerin sayesinde. Son olarak yaslilarin salça kazani gibi islerden uzak durmalarini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile