Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) hakkında verdiği veto kararını kaldırmasının ardından, Salih Yıldız bugün İl Seçim Kurulu'na dilekçe vererek adaylıktan çekildiğini açıkladı.
Adliye binasından çıktıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yıldız, BDP eski Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Hakkari'de aday gösterilmesine çok mutlu olduğunu söyledi.
BDP'nin yüzde 10 barajına takılması nedeniyle bağımsız adaylarla seçime gireceğini ve kendisinin de o adaylardan biri olduğunu ifade eden Yıldız, "Hakkari'de başvurmuştum. Tabi her şeyde bir tedbir var. Biz de sistemin başımıza ne getireceğini tahmin ettiğimiz için son dakikaya kadar tedbirlerle devam ettik. Ama şimdi bakıyorum sonuçta Hakkari'de 3 milletvekili adayı var. Bunu değerlendirdiğimiz zaman özellikle Sayın Selahattin Demirtaş'ın burada aday olması bizi mutlu etmiştir. Yani 3'te 3 yapmak lazım" dedi.
"KÜRT HALKINA OLAN SAYGIMDAN DOLAYI ADAYLIKTAN ÇEKİLDİM"
Kürt halkına olan saygısından dolayı adaylıktan çekildiğini ifade eden Yıldız, bu saatten itibaren 3 bağımsız milletvekili adayının yanında olmak ve onların üçünü de Hakkari'de kazanmak koşuluyla dosyasını geri aldığını kaydetti. Yıldız, "Çocukluğumdan beri biliyorum. Bu demokrasi savaşını önce aileme karşı verdim. Her yerde her tarafta ben demokrasi savaşıma devam edeceğim, halkın mücadelesinin yanında olmak benim için bir şereftir. Sonuna kadar, mezara kadar kimse beni bu mücadelemden alıkoyamaz. Herkese başarılar dilerim. Özellikle bağımsız adaylara başarılar dilerim. Bu konuda da çok mutluyum. Yani halkımın istediği şekilde hareket ettiğim için çok mutluyum" şeklinde konuştu.
BDP desteklediği Salih Yıldız, adaylıktan çekildi
BDP desteklediği Hakkari bağımsız milletvekili adayı Mehmet Salih Yıldız, İl Seçim Kurulu'na başvurarak adaylıktan çekildiğine dair dilekçe verdi.



















