Elgiz Henden’ in konuşmacı olarak katıldığı seminer 251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında Salihlilerle buluştu. Manisa Valiliği tarafından hayata geçirilen 251 Bin Dev Öğrenci Projesi Salihli İlçe Yürütme Kurulu tarafından organize edilen seminer önemli bir konuyu gündeme getirdi. DEHB çocuk sahibi aileler ile eğitimcilerin katıldığı seminer Elgiz Henden DEBH tanısı koymanın karmaşık bir süreç olduğunu ve bu teşhisin yalnızca psikiyatrist tarafından konabileceğini söyledi.
Özellikle son dönemlerde çocukların bu anlamda etiketlendiğine dikkat çeken Henden, “dikkat eksikliği tanısı için 6 aylık bir izleme süreci geçmelidir ve asla çocuklarımızı etiketlememeliyiz” dedi.
DEHB’lerin özelliklerini ayrıntılı bir şekilde anlatan Henden renkli sunumu ile de dikkat çekti. Henden “ DEHB olmak kimsenin suçu değildir ve bu teşhisi koymak çok uzun soluklu bir yolculuktur. Bir çok nedeni olmasına rağmen kesin olan genetik oluşudur.”ifadesini kullandı. Öğrenci Koçu Elgiz Henden, DEHB’ li ile yaşamanın renkli ve eğlenceli olduğunu belirtti ve” bu insanlar espirili, cesur, hareketli,risk alan, eğlenceli ve yaratıcıdırlar. Ancak DEHB’ nin kontrol altına alınması ve bu konuda bilinçli olmak çok önemlidir. Bu kişilere mutlaka bireysel farklılıkları ile ilgili bir program uygulanmalıdır” dedi.
Henden, DEHB’ nin ilaç kullanması halinde bunun ancak konsantrasyonu artırdığını öğrenme biçimine hiçbir katkı yapmadığını belirtti.
Koçluk sistemini de katılımcılara aktaran Elgiz Henden, koçluk sistemi ile psikolog çalışmasını karşılaştırdı. Henden “ Psikologlar geçmişe bakarken koçluk sistemi bugünden geleceğe yolculuğa bakar. Koçluk sistemi neden diye asla sormaz nasıl sorusuna yanıt arar. Sistem, kişinin kendi çözümünü bulmasını sağlar”dedi.
Seminer soru- yanıt şeklinde sona erdi .
Salihli’de Dikkat Dağınıklığı Semineri Düzenlendi
İz -Koçluk Eğitim ve Danışmanlık tarafından Salihli’ de düzenlenen “ Dikkat Dağınıklığı ve Hiperaktivite (DEHB) konulu seminer ilgi gördü.