Salihli’de Kore Gazileri İçin Madalya Töreni Düzenlendi

Salihli Kaymakamlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şubesi tarafından ortaklaşa hazırlanan “Kore Gazileri Belgeseli” gösterimi ve madalya töreni yapıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Sardes Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törene İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Piyade Albay Selami Erim, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Metin Şahin, Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Ali Arı, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Taş, AK Parti İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şubesi Başkanı Nevzat Aydın, yönetim kurulu üyeleri, gazi eşleri ile davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şubesi Başkanı Nevzat Aydın açılış konuşması yaptı. İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ise, “Millet olarak kahramanlarımızı bu ülke için, bu millet için bağımsızlık için kendi kanlarını, canlarını tehlikeye atan kahramanlarımızı hatırladığımız onları yad ettiğimiz müddetçe bizde geleceğimize daha güvenle bakabileceğimizi düşünüyorum. Artık Çanakkale gazilerimiz yok, Kurtuluş Savaşı gazilerimizin de hemen hemen tamamı ebediyete intikal etti. Çok azı hayatta. Kore gazilerimizin de pek çoğu maalesef ahrete intikal etti. Bugün çok azı maalesef hayatta. Bizde onlara şükran göstergesi olarak bir belgesel hazırladık. Belgesin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından ‘Kore Gazileri Belgesi’nin’ gösterimi yapıldı. Gösterimde duygusal anlar yaşandı. Gösterimin ardından Güney Kore Cumhuriyeti tarafından gazi eşlerine gönderilen madalyalar takdim edildi. Törende ayrıca 2009 - 2012 yılları arasında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şubesi ‘ne hizmet eden yönetim kurulu üyelerine plaket verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile