Salihli’de “krallardan Efelere” Konulu Sempozyum Düzenleniyor

Salihli’de “krallardan Efelere” Konulu Sempozyum Düzenleniyor

Salihli Kaymakamlığı ve Salihli Belediyesi tarafından, “Krallardan Efelere” sloganıyla organize edilen Salihli Sempozyumu'nun takvimi belirlendi, çalışmalara da başlandı.

Salihli’de 26-27 Nisan 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek, Kaymakamlık ve Belediye’nin organize ettiği “Salihli Sempozyumu”nun ilk gün konusu, “Salihli’nin Tarihi ve Edebiyatı” olarak belirlendi. İlk gün sempozyum açılışında bildiri sunumu yapılacak, ikinci gün de sunumlara devam edilecek. Bildirilerden sonra Salihli ve çevresindeki tarihi, turistik yerlere gezi düzenlenecek.

“Krallardan Efelere” sloganı ile gerçekleştirilecek olan ‘Salihli Sempozyumu’nun Tarih temasında Eskiçağ’da, Ortaçağ’da , Yeni ve Yakınçağ’da, Milli Mücadele Döneminde, Cumhuriyet Döneminde Salihli ve Salihli’nin Tarihi Coğrafyası konuları, Edebiyat temasında ise Salihli Yöresi Ağız, Şive ve Dil Özellikleri, Edebiyat, Şiir, Halk Bilimi, Halk Oyunları ve Salihlili Önemli Kişiler konularında bir çok bilim insanı tarafından bildiriler sunulacak.

Düzenleme Kurulu Doç. Dr. Nurettin Gülmez, Yrd. Doç. Dr. Cengizçakaloğlu, Yrd. Doç. Dr. Nejdet Bilgi, Avukat Teoman Ergül, Mehmet Bilgi ve Servet Alper Erdoğmuş’dan oluşan Salihli Sempozyumu’nun; Bilim Kurulu’nda ise Prof. Dr. Enver Konukçu, Prof. Dr. Nadir Özkuyumcu, Prof. Dr. Ayşe İlker, Prof. Dr. Meryem Kırımlı, Prof. Dr. Kenan Erdoğan, Prof. Dr. Şadan Gökovalı, Prof. Dr. Şenol Çelik, Doç. Dr. Nurettin Gülmez, Doç. Dr. Sabri Alanyalı, Yrd. Doç. Dr. Cengiz Çakaloğlu, Yrd. Doç. Dr. Nejdet Bilgi, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demir, Yrd. Doç. Dr. Hraun Ürer yer aldı. Sempozyum takvimi kapsamında bildiri özetlerinin 15 Ocak 2013 tarihine kadar kabul edileceği açıklanırken, kabul edilen bildirilerin özetlerinin 30 Ocak 2013 tareihinde kamuoyuna duyurulacağı, bildiri tam metinlerinin 25 Mart 2013 tarihine kadar verileceği, programın da 5 Nisan 2013 günü ilan edileceği ve 26 - 27 Nisan 2013 tarihlerinde de Salihli Sempozyumu’nun gerçekleştirileceği belirtildi.

Düzenleme ve Bilim Kurulları tarafından sempozyumla ilgili hazırlanan dosyaların, ülke genelindeki tüm Üniversitelere ve bu Üniversitelere bağlı Tarih ve Sosyal Bilim bölümlerine gönderileceği belirtildi. Gönderilen dosyaların “Salihli’nin Tarihi ve Edebiyatı” ile ilgili çalışması bulunan ve ya çalışma yapmak isteyen bilim insanlarına davet niteliğinde olduğunu belirten Doç. Dr. Nurettin Gülmez, “Bu sempozyuma sadece bilim insanları değil, Salihli’nin tarihi ve ya edebiyatı ile ilgili çalışması bulunan herkes bildirileri ile katılabilecek. Sempozyuma gönderilecek özetler, 200 kelimeyi geçmemesi gerekiyor. Özetler, elektronik posta, faks ve ya uygun görülen bir vasıta ile sempozyum sekretaryasına ulaştırılacak. Sempozyum Bilim Kurulu, bildirileri başlık ve özetlerini değerlendirdikten sonra tüm bildiri sahiplerine bildirilerinin kabul edilip edilmediği hakkında bilgi ulaştıracak. Sempozyumda sunulan bildiriler, gerekli düzeltme ve düzenlemelerin ardından bildiri kitabında yayınlanacak” diye konuştu.

Sempozyum tanıtım toplantısında konuşan Kaymakamı Ertan Peynircioğlu da, “Salihli’de düzenlenen Enver Konukçu konferansında gündeme gelen ve sonrasında şekillenen Salihli Sempozyumu’nun Düzenleme ve Bilim Kurulunu oluşturduk. 2 gün sürecek sempozyumda onlarca bilim insanı ile birlikte tarihteki Salihli’yi, Salihli’nin coğrafyasını, Salihli’nin tarihi ve doğal güzelliklerini farklı bakış açılarından dinleyeceğiz. Bu nitelikte bir sempozyum Salihli’de ilk kez düzenleniyor. Sempozyum kapsamında Salihli’ye gelecek olan bilim insanları, tarihçilerin konaklama masrafları Salihli Belediyesi tarafından karşılanacak. Yine sempozyum sonunda yayınlanacak olan bildiri Salihli Belediyesi Kültür Yayınları tarafından basılacak. Bu sempozyum Salihli’de bir iki kişinin düzenlediği bir sempozyum olmayacak. Bu sempozyuma herkes sahip çıkmalı” dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ise, “Şehirler, canlı varlıklardır. Sadece binalardan ve anıtlardan ibaret değildir. Şehirler, insanlığın eseridir ve insanlığın hatıralarıyla doludur. İnsanlar, şehirli oluşlarının, kimlik ve aidiyet duygularının gelişimine paralel olarak gelişirler. Şehirler, sosyal, kültürel, siyasal ve manevi kültürel birikimin geçmişten geleceğe taşınması ve yaşatılması, o şehirde yaşayanların görevidir. Bu sempozyum Salihli’yi geleceğe taşımak amacıyla hazırlanan bir projeydi. Bu sempozyumun Salihli’nin tanıtımında etkili olacaktır. Gençlerimize önemli bir kaynak olarak tarihteki yerini alacaktır" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile