Salihli'de Kurtulus Coskusu 101'Inci Kez Yasandi

Salihli'de Kurtulus Coskusu 101'Inci Kez Yasandi

Manisa’nin Salihli ilçesinin düsman isgalinden kurtulusunun 101’inci yildönümü coskuyla kutlandi.

Salihli’de kutlamalarin adresi Sehitlik Aniti oldu. Kaymakam Mehmet Kamil Saglam ve Belediye Baskani Zeki Kayda anita çelenk birakti. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan kortej yürüyüsü yapildi. 5 Eylül 1922 tarihinin Salihli’nin bagimsizlik mücadelesinin zaferle taçlandigi gün oldugunu kaydeden Belediye Baskani Zeki Kayda, “Devletimizin kurucusu Baskomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarinin baslattigi Büyük Taarruz 1922’de kutlu zafer olarak zirveye çikmis ve akabinde isgal atindaki sehirlerimiz düsmandan temizlenmistir. Bu süreçte 2 yili askin isgal altinda kalan Salihli, 5 Eylül 1922 günü kahramanlarimizin destan yazdigi bir günde bu meydani düsman askerlerine dar etmis, kaçmaktan baska çaresi kalmayan düsman perisan bir durumda sehrimizi terk etmistir. 5 Eylül bizim gurur günümüzdür. Bugün hepimize kutlu olsun” dedi.

“Salihli sehitler diyari gözbebegimizdir” diyen Baskan Kayda, “Salihli bizim ekmegini yedigimiz, suyunu içtigimiz, havasini soludugumuz, dogup büyüdügümüz ata topragimizdir. Salihli’miz için, aziz hemserilerimiz için ne yapsak azdir. Bugün atacagimiz her adim, yapacagimiz her fedakarlik, sehrimizi yeni yüzyila, Türk ve Türkiye yüzyilina hazirlayacaktir” diye konustu.

Törende 101 yil önce oldugu gibi atli birlikler temsili olarak ilçeye giris yapti. Atli birlikler, Kaymakam Mehmet Kamil Saglam ve Baskan Kayda’ya Türk bayragi hediye etti. Siirlerin okunmasi, mehteran takimi ve halk oyunlari gösterilerinin ardindan Salihli Müftüsü Ali Çebi tarafindan dua okundu. Etkinlikler, atli birlikler ve motorlu ekiplerin kortej geçisi ile son buldu.

Çelenk sunma törenine Salihli Kaymakami Mehmet Kamil Saglam, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakirlioglu, Belediye Baskani Zeki Kayda, Cumhuriyet Bassavcisi Orhan Al, Ilçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkiran, Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Dogukan Karaaslan, belediye baskan yardimcilari, oda ve dernek baskanlari, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile