Salihli’de 'türk Milliyetçiliği Ayaklar Altına Alınamaz' Eylemi

Salihli’de 'türk Milliyetçiliği Ayaklar Altına Alınamaz' Eylemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Mardin’de yaptığı konuşma sırasında “Her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız” şeklindeki sözleri, Manisa’nın Salihli ilçesinde tepki gördü.

Salihli’deki bazı sivil toplum kuruluşları, bir araya gelerek "Türk Milliyetçiliği ayaklar altına alınmaz" adı altında basın açıklaması yaptı.

Salihli Türk Ocakları’nın organize ettiği açıklamaya Türk Eğitim-Sen, Türk Sağlık-Sen, Türk Büro-Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği Salihli Şubesi ile Manisa Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Meslekte Birlik Derneği’nin destek verdi.

Kent Meydanı’nda düzenlenen açıklamayı okuyan Türk Ocakları Salihli Şubesi Başkanı Ersin Aybar, şu ifadeleri dile getirdi: “Türk Milliyetçiliği birleştiricidir, ayrılıkçı alt etnisite milliyetçiliği ile karıştırılamaz. Oğuz'culuk, Çerkez'cilik, Kürt'çülük, Türkmen'cilik gibi alt kimlik milliyetçilikleriyle birleştirici bir üst kimlik milliyetçiliği olan Türk Milliyetçiliği ayni statüde incelenemez. Türk Kimliğini, Türk adını anayasadan, müfredattan, bu topraklardan silmek demek alt etnisite milliyetçiliklerinin şahlanması ve vatanın bölünme eşiğine girmesi demektir. Eğer yalnızca Sünni İslam Birliği ideali yeterli olsaydı Osmanlı’ya ilk isyan edenler Müslüman Arnavutlar ve Arap'lar olmazdı! Akif'ler, Gökalp'ler kan birliği, ırk birliği mi aradılar? Türk Ocakları'nı 1912’de imparatorluğumuzun parçalanma sürecinde kuran 190 mekteb i tıbbiye'li genç'in içindeki onlarca Kürt, Arnavut, Çerkez, Laz alt etnisiteli genç niçin Türk Ocakları adı altında birleşmişlerdi. Türk adı dünya var oldukça, sonsuza kadar bu topraklarda ve anayasamızda yaşayacaktır. Emperyal sistemin yıkıcı ve bölücü çabalarına bilerek veya bilmeyerek alet olan devlet adamlarımız bu vebalin altından kalkamazlar. Türk Milleti’ni hiç bir güç öz vatanında parya durumuna düşüremez. Türk Milliyetçiliğini hiç bir kuvvet ayaklar altına alamaz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile