Salihli'ye 92 Milyonluk Dev Içme Suyu Projesi

Salihli'ye 92 Milyonluk Dev Içme Suyu Projesi

Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü tarafindan Bahçecik Dogal Kaynak Suyunu daha saglikli ve yüksek verimde Salihli ilçe merkezine tasimak amaciyla dösenecek olan 92 milyon TL yatirim bedelli 7 kilometrelik çelik isale hattinda çalismalar basladi.

MASKI Genel Müdürlügü, Bahçecik Dogal Kaynak Suyunu daha saglikli ve yüksek verimde Salihli ilçe merkezine tasimak için 1980’li yillarda dösenen mevcut hattin yerine 92 Milyon TL yatirim bedeli ile 7 kilometrelik yeni isale hatti döseyecek. Salihli Belediye Baskani Zeki Kayda ve MASKI Genel Müdürü Burak Aslay’in katilimiyla projede ilk kazma vuruldu. Düzenlenen programa Zeki Kayda ve Burak Aslay’in yani sira, MASKI Genel Müdür Yardimcisi Erman Aydinyer, Yatirim ve Insaat Dairesi Baskani Hilmi Serkan Emir, Büyüksehir Belediyesi Salihli Muhtarlik Isleri Sube Müdürü Mustafa Gün, MASKI Ilçe Sefi Ramazan Tugrul Kacar, MHP Ilçe Baskani Halil Tüfek, Kadin Kollari, AK Parti Ilçe Baskani Osman Aksoy, sube müdürleri ve yetkili personel katildi.

Yatirim ve Insaat Dairesi Baskani Hilmi Serkan Emir, proje ile ilgili detayli bilgi verdi.

Bozdag’in, Allahdiyen’in, Bahçecik’in kaynak sularinin Salihli’ye tasinmasi projesini önemsediklerini belirten Salihli Belediye Baskani Zeki Kayda, projenin hayirli olmasi temennisinde bulundu. Baskan Kayda proje ile Salihli’nin kaynak suyuna kavusacagi müjdesini verdi.

“2016 yilinda baslayan süreç 92 milyon TL’lik yatirimla basliyor”

MASKI Genel Müdürü Burak Aslay, “Salihli Bahçecik kaynaklari ilçemiz için büyük önem arz ediyor. Ilçemizin üçte birine yakin kismina bu kaynaktan su veriyoruz. 50 yil önce yapilmis olan bu içme suyu isale hatti 3 ayri noktadan pvc borularla geliyordu. Zamanla büyüyen ve gelisen Salihlimizin de su ihtiyacini karsilayamiyordu. Bu süreç kisa bir süreç degil. 2016 yilinda baslayan bir süreçten bahsediyoruz. Hidrojeolojik etütlerle, ölçümlerle Devlet Su Islerine (DSI) projelerimizi sunduk. Incelendi, kaynaklarimizin tahsisi yapildi. Projelendirme çalismalarinin arkasindan da Orman Genel Müdürlügü ve ilgili Bakanliklarimizdan izinleri alindi. Sonunda da 22 milyon TL’lik bir bedelle borulari alindi. Isçilik ihalesi ayri yapildi. Toplamda 92 milyon TL’lik bir yatirim. Allah nasip ederse 6 aylik bir süremiz var. Çalismanin içerisinde 500 ve 1000 tonluk depolarimiz var. Uzun bir sürecin sonunda Bozdaglardan tasiyacagimiz su ile Salihli ilçe merkezimizin tamamina Bahçecik kaynaklarimizin suyunu vermeyi hedefliyoruz. Manisa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün’ün sizlere selamlarini ve sevgilerini iletiyorum. Salihlimize 31 kilometre yagmur suyu yaparak, ilçenin büyük sorununu da çözdük. Ilçemize birçok yatirimi kazandirdik. Büyük bir yatirimi da yine baslatmis olduk. Allah kazasiz belasiz bitirip, Salihli ilçemize bu suyu ulastirmayi nasip etsin. Hayirli ugurlu olsun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile