Salim Uslu’dan Tso’ya Kutlama Ziyareti

Salim Uslu’dan Tso’ya Kutlama Ziyareti

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum’un kalkınması ve aydınlık bir gelecek için toplumun tüm kesimleriyle birlikte çalışacaklarını söyledi.

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen TSO seçimlerinde başkan seçilen Çetin Başaranhıncal ve yeni yönetime kutlama ziyaretinde bulundu.

TSO yönetiminin yanı sıra Çorumlu halkını da tebrik ettiğini dile getiren Uslu, TSO üyelerinin sadece yeni yönetimin değil aynı zamanda istikrarı tercih ettiklerini dile getirdi. İş dünyasının başlatılan projelerin devam etmesini istediklerini dile getiren Uslu, “Çorumdaki gelişme süreci akamete uğramasın, bu sürece sadece gönlünü değil aynı zamanda aklını, emeğini, sermayesini koyan insanların işine devam ederken makas değiştirmesine de fırsat vermemişlerdir. Bunu anlamlı ve değerli buluyorum” dedi.

Profesyonel siyasetçi olmadığını ve olmayacağını kaydeden Uslu, “Öyle lafı eğip bükerek de konuşmam. Ama şunu gördüm ki, bu kongrede 1960’lı ve 1970’li yıllarda kullanılan argümanlara Çorum halkı ve sanayi erbabı itibar etmedi. Özellikle kullanılan argümanlardaki bir kısım simgeler 60-70’li yıllarda siyasilerin kullandığı argümanlardır. Bir taraftan Çorum marka olsun derken, diğer taraftan markalarla vurmaya çalışmak vizyonel bir yaklaşım değil. Çorum halkı gelişme yönündeki talebini, isteğini ortaya koydu. Bu süreç sizin için seçim, bizim içinde yol haritası oldu. Çorum halkı her kesimiyle yenilenerek geleceğe doğru ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki hafta Tayvan büyükelçisinin Çorum’a geleceğini açıklayan Uslu, Çorum ile Tayvan arasında üniversite ilişkilerinin geliştirilmesi, sanayici ve işadamlarının Tayvan’ın sahip olduğu Pazar ve yüksek teknolojiden yararlanması için TSO öncülüğünde işbirliği temelleri atacaklarını belirtti.

Milletvekillerinin yatırım yapamayacağını ancak yatırımcının önünü açarak, cesaretlendirip, işini kolaylaştırarak, bürokratik engelleri azaltmakla görevli olduğunu belirten Uslu, çağdaş iletişim ve ulaşım ağından Çorum’un istifade etmesi için yoğun çaba içerisinde olduklarının altını çizdi.

Siyasi kararların ekonomik, ekonomik kararlarında siyasi yönünün bulunduğunu kaydeden Uslu, “Bu sonuçtan toplumun olabildiğince faydalanmasını sağlamamız gerekiyor. Buraya gelirken siyasi rozetlerimizi çıkardık. AK Parti milletvekili, il veya merkez ilçe başkanı olabiliriz. Ancak Çorum için birlikte hareket etmek hepimizin önceliği ve sorumluluğu. Herkese güvenli gelecek oluşturmak hepimizin görevi. Ortak kalkınma ve gelecek için birlikte çalışmak zorundayız” diye konuştu.

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ise, iktidarın siyasi ve TSO’nun da ticari kanat olarak uyumlu bir şekilde Çorum için verimli işler yaptığını belirterek, Çorum ortak paydasında tekrar güzel çalışmalar yapacaklarının altını çizdi.

Ticaret ve Sanayi Odası Çetin Başaranhıncal da, hiçbir konuda siyaset olmadan bir şey yapma şanslarının olmadığını belirterek, “TSO olarak siyasette her zaman tarafsız kaldık. İktidar vekillerimizin desteklerini alarak bir çok sorunumuzu hallettik. Bundan sonrada bakışımız aynı, duruşumuz aynı. Oluşturduğumuz projelerde ve sorunların çözümümde dün olduğu gibi yarında siyasilerimizden desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyarette Uslu’nun yanı sıra AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Rumi Bekiroğlu hazır bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile