Salpazarli Hanimlar Hem Ögreniyorlar, Hem Üretiyorlar

Salpazarli Hanimlar Hem Ögreniyorlar, Hem Üretiyorlar

Kadin Istihdaminin artirilmasina yönelik gelistirilen proje kapsaminda Trabzon’un Salpazari ilçesi Halk Egitim Müdürlügünce ilçe merkezindeki Atatürk Ilkokulunda açilan gümüs taki islemeciligi kursuna katilan yöre kadinlari Trabzon Hasir Bilezigi’nin’ yapimini hem ögreniyorlar hem de yeni ürünler ortaya koyuyorlar.

Usta ögretiler Fatma Nazan Bahadir ve Fatma Akat kursu basariyla tamamlayan kursiyerlerin evlerinde kurabilecekleri atölyelerle beraber hasir bilezik üretimi yaparak ev bütçelerine destek saglayabileceklerini söyledi.



Salpazari Halk Egitim Müdürü Temel Dural da geçtigimiz kasim ayinda baslayan ve 440 saat sürecek kursun 13 Ocak 2022 tarihinde sona erecegini belirtti.

Dural “Evde bos oturan bayanlarimizi Hasir Bilezik ve Taki Tasarim yapim kursumuza bekliyoruz” dedi.

Trabzon Hasir Islemeciligi ve Taki Tasarim kursuna katilan kursiyerlerden Selvi Muhcu ise “Çalismis oldugum kurumdaki is yogunlugumun olusturdugu stres ve sikintidan psikolojik olarak rahatlamak için taki tasarim kursuna katildim. Burada iyi bir arkadas ortami olusturduk ve herkes ile gayet güzel samimi bir ortamda birbirimiz ile yardimlasarak güzel çalismalar ortaya çikarmaya çalisiyoruz. Katilmis oldugum bu kursta hem kendimiz dinlendiriyoruz hem beyin hem bedenen buraya gelmek benim için çok eglenceli ve çok zevkli bir çalisma oldu. Burada ögrenmemize yardimci olan kurs hocalarimiza çok tesekkür ederim. Kadinlarimiz oturduklari evlerinde televizyon izleyerek kendi dünyalarina kapanacaklarina bu tarz kurslara gelsinler hem sosyallessinler hem de ürünlerin çikartilmasini ögrensinler insan gerçekten bir seyler ögrenerek yapmis oldugu çalismalari görünce mutlu oluyorlar” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile