Sambacılar rumbacılar oldu! - Ziya ŞENGÜL

Kupanın önde gelen favorisi Brezilya, Hollanda karşısında özellikle ilk yarıda daha iyiydi. Maçın hemen başında Melo’nun pasını Robinho, Brezilya golü olarak ağlara gönderip iyi futbola kucak açar...

  Kupanın önde gelen favorisi Brezilya , Hollanda karşısında özellikle ilk yarıda daha iyiydi . Maçın hemen başında Melo’nun pasını Robinho , Brezilya golü olarak ağlara gönderip iyi futbola kucak açarken , Brezilya kısa pasla ayağa top oynayıp , biraz da varyeteye kaçarak ilk yarıyı önde bitirdi .
Hollanda , Brezilya karşısında özellikle Robben’in gol yolları kapanınca , ilk yarıda bekleneni veremedi . Ama ikinci yarıda sanki Tanrı’nın sihirli değneği Hollanda’nın kazanabilmesi için sanal bir biçimde ortaya çıktı . Sneijder’in duran bir topta yapmış olduğu ortada Melo kendi kalesine golü atarken ; Hollanda futbol oynamaya başladı , Brezilya ise maça havlu attı . Sneijder’in ikinci kafa golü Hollanda’yı yarı finale taşırken , ikinci yarıda oynadıkları futbol ve Sneijder’in performansı alkışa değerdi . Kaybeden Brezilya takımında ise Melo iyi başladı , gol pası verdi sonra kötü ve şanssız bir futbolcu olarak kendi kalesine gol atarken , üstüne üstlük kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı . Brezilya adına bu maçı kaybetmenin tek sorumlusu Melo’dan başkası değildir . Favorim Brezilya’ydı . Demek ki , futbolun ön yargısı asla olamaz . Sambacılar rumbacılar olup Rio’ya geri döndü . . .

İkinci yarı finalde Gana , Muntari’nin , Fenerbahçeli Selçuk’un Galatasaray’a attığı gole benzer bir golle öne geçti . Sonra Diego Forlan çıktı sahneye . Savunmadaki umudunu Fenerli Lugano’ya bağlamış Uruguay , bu golle umutlanan oluyordu .

Futbol tanrıları , 120+1 . dakikada Asamoah Gyan’ın tarihi değiştirecek penaltı golüne izin vermedi . Gyan , penaltıda direği dövdü ; ülkesine adeta ihanet etti . Seri penaltılara moralsiz giren Afrikalılar , Uruguay’a “Hadi sen git yarı finale” dedi . . .

Star Gazete
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile