Samet Ocakoğlu‘ndan İzmir 1. Sanat Bineali‘ne Övgü

İzmir 1. Uluslararası Sanat Bineali‘nin girişimcileri ulusal ve uluslararası sanatçılara sürekliliği olacak yeni bir zemin oluştururken, Türkiye ve İzmir için yeni bir markayı ortaya çıkardı.

Uluslarası sanatçıların nitelikli eserlerini bir mekanda toplayabilen sanatsal etkinlikler, ziyaretçilerine adeta görsel bir şölen sunuyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan DP eski GİK üyesi Samet Ocakoğlu, "İzmir‘de uluslarası sanat bineali düzenlenmesi fikrini 1. İzmir Sanat Bineali ile gerçeğe dönüştüren girişimci Seba Uğurtan‘ın ortaya çıkardıkları övgüye değerdir. Sadece, uluslarası sanata ve sanatçılarına değil, Türkiye‘nin ve İzmir‘in imaj ve tanıtımına olumlu katkı yapan uluslararası sanat binealinin girişimcisi, kamusal takdir ve teşviği hak etmektedir" dedi.

Sanat, sanatçı, tanıtım, imaj, markalaşmanın önemli meseleler olduğunu belirten Ocakoğlu, "Kamunun bütçe tahsisi olan alanlardır. Dolayısıyla bu alanların yaratıcı ve cesur aktivistleri madden desteklenmelidir.

Ortadaki güzellik ve zenginliğin bedeli bu sevdaların peşine düşenin, ev almak için ayırdığı parayı dahi buralara sarf etmesi, olmamalıdır. Bu çelişkidir. Yürütme ve idare maddi olarak desteklediği etkinlikler portföyüne bu organizasyonu dahil etmeli, elbette niyeti ve çabayı koruma altına almalıdır. İzmir Sanat Bineali amacı doğru ve iyi bir organizasyondur. İzmir Uluslararası Sanat Binealini ortaya koyanlar, yeterli maddi kaynağa ve desteğe ulaşabilsinler ki sanat,sanatçı ve girişimci var olsun

fikrimizi ölçülü, savunulabilir ve uygulanabilir kabul ediyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile