Samgiad Üyeleri, Down Sendromlu Çocuklar Yararına Düzenlenecek Tenis Turnuvasında Kıyasıya Mücadele Edecek

Samsun Genç İşadamları Derneği üyeleri, down sendromlu çocuklar yararına düzenlenecek tenis turnuvasında kıyasıya mücadele edecek.

Dernek Başkanı Levent Özden, yaptığı açıklamada, turnuvanın, iş dünyasının buluşması ve down sendromlu çocuklara gelir sağlanması adına önemli olduğunu söyledi.

Down sendromlu çocukların sorunlarına dikkat çekmek için turnuvanın düzenlendiğini ifade eden Özden, ''Ancak bu amaçla çalışırken, sadece spor ve iş konuşmak ve yapmanın ötesinde, tüm Samsun ve ülke kamuoyunun dikkatini çekmek ve toplumdaki önemli bir konuya vurgu yapmak için, bu dev organizasyonumuzun asıl stratejik hedefini farklı belirledik. O da Türkiye ve Samsun'da yeterince bilinmeyen ve farkında olunmayan down sendromlu kardeşlerimizin yaşam ve mutlulukları konusudur'' dedi.

Organizasyonun tüm gelirinin Samsun Down Sendromlular Derneği'ne bağışlanacağını aktaran Özden, şunları kaydetti:

''İş dünyası örgütlerinin ya da sivil toplum kuruluşlarının tek görevi iş yapmak, gezi-sohbet-eğlence tertip etmek ya da sadece kendi alanlarıyla ilgilenmek olmamalıdır. Belirli gücü olan her dernek, oda, borsa ve iş dünyası kuruluşu mutlaka toplumsal ve sosyal konularda da faaliyetler planlamalıdır.''

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile