Sami Er Açiklamasi 'Malatya'yi Malatyalilara Birlikte Yönetecegiz'

Sami Er Açiklamasi 'Malatya'yi Malatyalilara Birlikte Yönetecegiz'

AK Parti Malatya Büyüksehir Belediyesi Baskan Adayi Sami Er, Malatya’nin yeniden imari noktasinda Inönü Üniversitesi ile her alanda birlikte çalisacaklarini söyledi.

AK Parti’nin Malatya Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Sami Er, Yesilyurt Belediye Baskan Adayi Prof. Dr. Ilhan Geçit ve Battalgazi Belediye Baskan Adayi Av. Bayram Taskin, Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay’i makaminda ziyaret etti.

Ziyarette ilk olarak konusan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kizilay, deprem sonrasi bu sürecin çok önemli oldugunu belirterek, belediye baskan adaylarinin bu noktada büyük bir yükü omuzladiklarini söyledi.

Bu süreçte adaylara basarilar dileyen Kizilay, “Ben kiymetli Belediye Baskani adaylarimizin ipi gögüsleyeceklerine gönülden inaniyorum. Ama asil olan bundan sonra sehrin yeniden imari ve diger konularda bütün faaliyetlerde elimizden gelen destegi vermek istiyoruz. Simdiye kadar da mevcut belediye baskanlarimiz ve önceki baskanlarimizla da iyi bir isbirligi ve iletisim içerisinde olduk. Bundan sonra da daha da çok isbirligi yaparak faaliyetler yapacagimiza inaniyorum” dedi.

AK Parti Malatya Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Sami Er ise, Malatya’yi Malatyalilar ile birlikte yöneteceklerini her platformda dile getirdiklerine dikkat çekerek, “Malatya’mizin 2 tane önemli Üniversitesi var. Inönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesi. Üniversitelerimizle yönetecegiz, Ticaret ve Sanayi odamizla, esnaf odamizla, STK’larimizla, organize sanayimiz ile ve hatta önemli is adamlarimizla birlikte yönetecegiz. Malatya halkimizla birlikte yönetecegiz sehrimizi” ifadelerine yer verdi.

Üniversitelere Malatya’nin insa sürecinde çok büyük bir görev düstügünü ifade eden Er, “Hem üniversite sanayi isbirligi hem belediye ve üniversite isbirligini sürekli ve daim olmasi gerektigini düsünüyorum. Malatya’nin yaralarinin sarilmasi, bir an önce küllerinden yeniden dogmasi için üniversitemize çok ciddi isbirligi yapmasi gerektigini düsünüyorum. Malatya’mizin birikmis bir takim imar hareketleriyle ilgili sorunlari var. Üniversitemizin bu konuya da hakim oldugunu gördüm. Gerek yerinde dönüsümle ilgili planlarla ilgili yapilacak olan çalismalar, gerekse orta hasarli binalarin güçlendirme projeleriyle ilgili bulunan aksakliklar ve daha birçok konuyla ilgili. Depremin sadece imar hareketleriyle de ilgili degil toplumsal bir takim sikintilari da var. Bunlarinda giderilmesi hususunda da üniversitemizle isbirligi yapacagiz. Her alanda üniversitemizle istisareli çalisacagiz. Bu amaçla da bir ön ziyaret akabinde de çalismalarimiz devam edecek” diye konustu.

Malatya’nin yeniden insasi masaya yatirildi

Rektörlük ziyaretinin ardindan gerçeklesen toplantida ise Malatya’nin yeniden ayaga kaldirilmasi adina yapilacak projeler üzerine genis çapli istisarelerde bulunuldu. Toplantiya Malatya Büyüksehir Baskan Adayi Sami Er, Inönü Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ibrahim Türkmen, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Kentsel Dönüsüm Alanlari Daire Baskani Mehmet Bedestenci, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Malatya Il Müdürü Cengiz Baser, AK Parti Yesilyurt Ilçe Belediye Baskan Adayi Prof. Dr. Ilhan Geçit, AK Parti Battalgazi Ilçe Belediye Baskan Adayi Av. Bayram Taskin katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile