Gazi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, dünyada en önemli spor organizasyonları arasında yer alan Olimpiyat Oyunlarının Türkiye temsilciliğini yapan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Eğitim Kurulu ve Olimpiyat Şampiyonlarından oluşan isimlerin katılacağı ’Fair Play Üniversiteler Kervanı’ paneli yapıldı. Gazi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Uslan’ın açılış konuşmasını yaptığı panelde; Uluslararası Fair Play Birliği (CIFP) Yönetim Kurulu üyesi, Avrupa Fair Play Birliği Başkan Yardımcısı ve Türk Spor Ajansı Sahibi Erdoğan Arıpınar, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi ve Fair Play Komisyon Başkanı, Milli Güreşçimiz Türkiye, Akdeniz ve Avrupa Oyunları Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Taha Akgül ve çok sayıda Fair Play üyesi yer aldı.
Millet adına, coğrafya adına mutlaka yapmamız gereken bir şeyler olmasına yönelik bir program olmasını dileyen Rektör Uslan, "Şunu çok rahatlıkla ifade edebilirim ki milli değerlere bağlı olmak ne demek, bu toprağa, bu millete sevdalı olmak ne demek bu duyguları açık yüreklilikle ifade ediyorum ki bu güzel insanlarla yaşadım, ümit ediyorum ki sizler de yaşayacaksınız ama bu duygular yaşanıp bitesi güzellikler değil. Her konuşmamda ifade etmeye çalışıyorum 2016 UNESCO Hoca Ahmet Yesevi Yılı ve 2016 UNESCO Fuat Köprülü Yılı dolayısıyla bir etkinliğimiz vardı, bunlar bu coğrafyayı değerlerimizle yaşanılabilir kılan gönül insanları. Yine dün Mithatpaşa caddesinde bulunan Büyük Millet Meclisine ait konakta Mevlana ve Hoşgörü temalı ’Gelenekten Geleceğe’ sergisini açtık, sanat manasında, hoşgörü manasında bizi bu coğrafyada var eden güzelliklerimiz o sergide bazen hat sanatı olmuş, bazen geleneksel Türk sanatı olmuş bizi hatırlatıyor. Yine bu kervanın öncüleri olan değerli büyüklerim bize bugün bu değerlerle bu coğrafyada var olabileceğimizi bize bir kez daha gösterdiler. Dinamizim demek sadece gençlik demek değildir, bazen yüreğinizde derdiniz varsa yaşınızın ne olduğu bu coğrafyada millet adına, bayrağımızı uluslararası alanda göndere çekseniz de, kendisini ununu elemiş, eleğini asmış insanlar olarak görmeyen değerlerin varlığına sizde şahitlik edeceksiniz. Ancak bu şehadet sizi aynı zamanda aynı duygularla son nefesimizi verene kadar bu millet adına, bu coğrafya adına mutlaka yapmamız gereken bir şeyler olması adına da yüreğinizde kök salan bir program olmasını diliyorum. Öyle ki bu coğrafya bize vatan olmaya devam etsin, bu coğrafyada biz insanlarımızla ve değerlerimizle birlikte ilelebet payda olabilelim. Aslında Fair Play evimizin içinde, sokağımızda, apartmanımızda, mahallemizde. Fair Play sanatımızda, kültürümüzde, mühendisliğimizde, tekniğimizde her yerde olması lazım. Zaten bizi diğer toplumlardan farklı kılan, milli hassasiyetler noktasında 15 Temmuz çok güzel ve belki de dünya tarihinde yaşanmamış büyüklükte bir örnek oldu, biz bu cevheri yüreğimizde milletçe yaşıyoruz ve bunu her an yaşatmaya devam etmeliyiz. Ben bu kervanın yolunu barış ve huzurun adresi olan, ki iyiye, doğruya, güzele sloganıyla bu doğru ve güzel adreste buluşturan büyüklerime teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
"Şampiyonluk gelip geçici, önemli olan sonrasında adının güzel anılması"
Katıldığı 3’üncü Fair Play Komisyon Kervanı olduğunu vurgulayan Milli Güreşçi Akgül ise, Fair Play sporun içerisinde yer aldığı gibi, hayatın her yerinde olması gereken bir olgudur. Biz şuan minderin içerisinde rakiplerimize karşı Fair Play çerçevesinde davranıyoruz, onun dışında normal yaşantımızda da insanlara karşı, çevremize karşı yine aynı şekilde böyle davranmaya çalışıyoruz. Sadece şampiyonluk önemli değil, şampiyonluk gelip geçici. Önemli olan şampiyonluk sonrasında da insanlar tarafından adının güzel bir şekilde anılması. Yaşar Doğu efsane sporcumuz sadece şampiyonluğuyla değil, şampiyonluk sonrası insanlarda bıraktığı algıyla ün salmış biridir. Cebindeki tüm parasını Anadolu’dan gelen sporcularına harcayan bir insandır, bu anlamda da efsane olmuş biridir. Bizde bunları örnek alıyoruz. Şuan yeryüzünde Avrupa, Dünya şampiyonalarının hepsini kazandım, bundan sonraki yaşantımda da aynı şekilde efendilikle, mütevazilikle yoluma devam edeceğim" ifadelerini kullandı.
Şampiyonlar Gazi Üniversitesi'nde
Gazi Üniversitesi Rektörü İbrahim Uslan, "Bizi diğer toplumlardan farklı kılan, milli hassasiyetler noktasında 15 Temmuz çok güzel ve belki de dünya tarihinde yaşanmamış büyüklükte bir örnek oldu. Biz bu cevheri yüreğimizde milletçe yaşıyoruz ve bunu her an yaşatmaya devam etmeliyiz" dedi.