Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih'i 2 - 0 yenen İnter 45 yıl sonra sevindi

Şampiyonlar Ligi finalinde İnter, Bayern Münih'i Milito'nun golleriyle 2-0 yenerek futbolda Avrupa'nın en büyüğü oldu. Milli futbolcumuz Hamit Altıntop, ilk yarıda Bayern Münih adına 11'de mücadele etti.

  Stat : Bernabeu

Hakem : Howard Webb ( İngiltere )

Bayern Mü ; nih : Butt , Lahm , Van Buyten , Demichelis , Badstuber , Hamit ( Dk . 63 Klose ) , Schweinsteiger , Van Bommel , Robben , Mü ; ller , Olic ( Dk . 75 Gomez )

İnter : Cesar , Chivu ( Dk . 68 Stankovic ) , Samuel , Lucio , Maicon , Zanetti , Sneijder , Pandev ( Dk . 79 Muntari ) , Cambiasso , Eto ' o , Milito ( Dk . 90 Materazzi )

Goller : Dk . 35 ve Dk . 70 Milito ( İnter )

Sarı kartlar : Dk . 26 Demichelis , Dk . 78 Van Bommel ( Bayern Mü ; nih ) , Dk . 30 Chivu ( Inter )

Şampiyonlar Ligi finalinde İnter , Bayern Mü ; nih ' i Milito ' nun golleriyle 2-0 yenerek futbolda Avrupa ' nın en bü ; yü ; ğü ; oldu . Milli futbolcumuz Hamit Altıntop , ilk yarıda Bayern Mü ; nih adına 11 ' de mü ; cadele etti .

Inter 45 yıl sonra Avrupa ' nın zirvesinde yeraldı . İtalyanlar , Hamit Altıntop ' lu Bayern Mü ; nih ' i Milito ' nun golleriyle devirip Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu . 3 . kez 1 numaralı kupada zafere ulaşan Inter , lig ve İtalya Kupası ' ndan sonra Devler Ligi kupasını da mü ; zesine gö ; tü ; rdü ; ve bir sezondaki 3 kupayı da almış oldu .

Avrupa ' nın bir numaralı kupası olan Şampiyonlar Ligi ' nde mutlu sona Inter ulaştı . Madrid ' de oynanan final mü ; calesinde Bayern Mü ; nih ' i 2-0 mağlup eden Inter , harika geç ; irdiği sezonu en değerli kupayla taç ; landırdı .

Milli futbolcumuz Hamit Altıntop karşılaşmada 63 dakika forma giyerken , Yıldıray Baştü ; rk ' ten sonra Devler Ligi finalinde oynayan ikinci Tü ; rk oldu .

Karşılaşmanın ilk yarısı pozisyon aç ; ısından kısır geç ; ti . Milito maç ; ın 35 . dakikasında maç ; ın ilk net fırsatınında golü ; yaptı . Sneijder ' den aldığı topla kaleci Butt ' la karşı karşıya kalan Arjantinli skor avantajını takımına getirdi . İki dakika sonra bu kez roller değişti . Milito , Sneijder ' i buldu . Ancak Hollandalı takım arkadaşı gibi gol vuruşunu iyi yapamadı .

Bayern Mü ; nih ilk yarıda uzaktan ç ; ektiği şutlarla etkili olmaya ç ; alıştı , yan toplarda da Inter savunması geç ; it vermeyince ilk yarı 1-0 İnter ' in ü ; stü ; nlü ; ğü ; yle geç ; ildi .

Bayern Mü ; nih ikinci yarıya iyi başladı . Mü ; ller , Hamit ' in pasında mutlak bir pozisyonu değerlendiremedi . Robben , Olic ve Hamit ' le pozisyonlar bulan Almanlar , Cesar ve Jose Mourinho ' nun savunmasını aşmayı başaramadı . 70 . dakikada ise sahneye yine Arjantinli Milito ç ; ıktı . Belkide sezonun en iyi transferi olan forvet oyuncusu Eto ' o ' dan aldığı pasla hareketlendi , bir ç ; alımla rakibinden sıyrıldı ve iyi bir vuruşla topu ağlara gö ; nderdi ve farkı ikiye ç ; ıkardı .

Kalan dakikalarda Bayern Mü ; nih ' in baskısı sonuç ; vermeyince Inter , sahadan 2 - 0 galip ayrılarak kupanın sahibi oldu .

45 YILLIK HASRET SONA ERDİ

İtalya ' nın Inter ekibinin ' ' Kupa 1 ' ' e olan tam 45 yıldır hasreti sona erdı . En son 1964-65 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulü ; pler Kupası ' nı kazanan Inter , 45 yıl sonra bu başarısını tekrarladı .

Avrupa ' nın kulü ; pler bazındaki en ö ; nemli organizasyonunda 5 . kez final oynayan Inter , 3 kez mutlu sona ulaştı . 1964-65 sezonunda finalde Portekiz ' in Benfica ekibini 1-0 yenerek kupaya uzanan Inter , o tarihten sonra 2 final oynamasına rağmen Kupa 1 ' i mü ; zesine gö ; tü ; rememişti .

Bayern Mü ; nih ise oynadığı 8 . finalinde 4 . kez kaybetti . Alman ekibi , son şampiyonluğunu ise 2000-2001 sezonunda Şampiyonlar Ligi finalinde Valencia ' yı normal sü ; resi 1-1 berabere biten maç ; ta 5-4 penaltılarla yenerek kazanmıştı .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile