Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracının "İnsan Kaynaklarını Geliştirme" Bileşeni Altında Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı çerçevesinde desteklenen projenin açılışına Adıyaman Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, Adıyaman Valisi Abdullah Erin’in eşi Gülhan Erin, Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım ve eşi Belgin Yıldırım, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Adıyaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, kamu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları, köy ve mahalle muhtarları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Projenin tanıtımı yapmak üzere kürsüye gelen Proje Koordinatörü Pınar Duman, proje fikri, projenin amacı, alanı ve kadınlara yönelik olarak yapılan bu proje ile nelerin hedeflendiğini ifade etti.
Programın açılış konuşmasını yapan İpekyolu Kalkınma Ajansı Adıyaman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Onur Yıldız ise İpekyolu Kalkınma Ajansının çalışmaları ve Samsat ilçesinde yürütülmekte olan "Kınalı eller bakıra can verdi" isimli proje hakkında bilgiler sundu.
Daha sonra bir konuşma yapan Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım ise projenin Samsat ilçesi için önemini anlatarak, projenin hazırlanması ve yürütülmesinde emeği geçenler ile karar mercilerine teşekkür etti.
Kaymakam Yıldırım, "Dezavantajlı grupların sosyal hayata entegrasyonu kapsamında hazırlanan proje bir yıl sürecek olup Kasım ayında projeye başlandı. Açılışını yaparak ta uygulamaya başlıyoruz. Malumunuz olduğu üzere Samsatlı olan vatandaşlarımız topraklarını Atatürk Baraj Gölü altında kaldığından mağdur vatandaşlarımızdır. Özellikle kadınlara yönelik olan bu tür projeleri hazırlayan ve destekleyenlere teşekkür ediyorum. Projenin sonunda inşallah yararlanıcı yirmi kadın sosyal hayata daha çok adapte olacaklardır. Projeye emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.
Son olarak konuşan Adıyaman Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, geçmiş yıllarda kendisinin Samsat Kaymakamı olarak görev yaptığını, çok zor şartlar altında yaşanan barajın su tutma olayını ve bugünün imkanları ile daha iyi bir yaşam sunulmakta olduğunu ifade etti.
Vali Yardımcısı Özdemir, "Samsat ilçemiz Atatürk Barajından dolayı mağdur olmuştur. Bu nedenle elimizden geldiği kadar Samsat’ın kalkınması için çaba harcıyoruz. GAP, SODES, Kalkınma Ajansı veya Avrupa Birliği fonlarından daha çok faydalanmanın yollarını arıyoruz. Daha çok proje yapmak için el birliği ile çalışmamız gerekiyor. Samsat ilçemizdeki arazilerin sulanması için de yine azami çaba sarf etmekteyiz. Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacak olan bu projeye emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra Proje ofisi ve bakırcılık kursu atölyesinin açılışı gerçekleştirildi.
Açılış kurdelesinin kesilmesi sırasında konuşan Adıyaman Valisi Abdullah Erin’in eşi Gülhan Erin, projeye emeği geçenlere teşekkür ederek, hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
Samsat'ta Bakırcılık Projesinin Açılışı Yapıldı
Adıyaman’ın Samsat ilçesinde, İpekyolu Kalkınma Ajansının, Samsat Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü "Kınalı eller bakıra can verdi" isimli projenin açılışı gerçekleştirildi.