Samsat'ta Öğrencilere Moral Gezisi

Samsat'ta Öğrencilere Moral Gezisi

Samsat Kaymakamlığı, Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girecek öğrencilere moral vermek amacıyla Malatya'ya gezi düzenledi.

Öğretmenleriyle birlikte Malatya'ya giden 40 öğrenci, İnönü Üniversitesi yerleşkesinde bulunan fakülteleri, laboratuarları ve sosyal tesisleri gezdi. Öğrenciler, daha sonra kentin tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret etti.
Öğrencilerin sınav öncesi gerçekleştirdikleri ziyaretle ilgili olarak Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz yaptığı açıklamada, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin stres atması ve üniversite ortamını yakından tanıma fırsatı bulmaları için bu geziyi düzenlendiklerini söyledi.
Öğrencilerin sınavda başarılı olmaları için kurslar düzenlediklerini, maddi ve manevi alanda yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydeden Kaymakam Dilsiz, "İlçemizdeki öğrencilerin sınavlara daha iyi hazırlanmaları için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın finanse ettiği proje ile Halk Eğitim bünyesinde kurslar veriyoruz. Bu kaynaktan gerekli kaynak ve doküman desteği sağlıyoruz. Sınavlara yakın bir zamanda ise öğrencilerimize moral kazandırmak ve üniversite ortamına hazırlamak için geziye gönderdik.
İdare olarak üzerimize düşen görevleri yaptığımıza inanıyorum. Amacımız, daha çok öğrencimizin fakültelere yerleştirilmesidir" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile