Samsun 19 Mayis Gençlik Kampi Kapilarini Gençlere Açti

Gençlik ve Spor Il Müdürü Ismail Hakki Kasapoglu: 'Kamplar, gençlerin öz güven duygusu ve planli yasama aliskanligi kazanmalarina destek oluyor. Etkinliklere katilan gençler, kendilerini gelistirme ve bir arada yasama hukukunu güçlendiriyor'

Gençlik ve Spor Bakanligina bagli Samsun 19 Mayis Gençlik Kampi, normallesme süreciyle birlikte Türkiye'nin çesitli illerinden gelen gençleri agirlamaya basladi.

Il merkezine 40 kilometre uzaklikta bulunan ve yesil ile mavinin bulustugu 19 Mayis Gençlik kampi, Türkiye'nin birçok ilinden gelen gençlerin "Bir Kardeslik Iklimi" sloganiyla bulusmalarina ev sahipligi yapiyor.

Katilimin ücretsiz oldugu, ulasim dahil tüm ihtiyaçlarin Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan karsilandigi kampa gelen gençlerin tamamina, yolculuk süresi de dahil olacak sekilde seyahat ve saglik sigortasi yapilip, saglik hizmeti veriliyor.

19 Mayis Gençlik Kampi'nda kiz ve erkek dönemleri ayri ayri gerçeklestiriliyor.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Ismail Hakki Kasapoglu, AA muhabirine, kamplarin, gençlerin ruhsal ve bedensel gelisiminde önemli rol oynadigini söyledi.

Kamp programi içinde birbirinden eglenceli, rekabete dayali sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerin yer aldigini anlatan Kasapoglu, "Kamplar, gençlerin öz güven duygusu ve planli yasama aliskanligi kazanmalarina destek oluyor. Etkinliklere katilan gençler, kendilerini gelistirme ve bir arada yasama hukukunu güçlendiriyor." ifadelerini kullandi.

Kasapoglu, gençlerin bulunduklari kenti tanimalari için geziler de düzenlediklerini dile getirerek, "Gençlerimize Milli Mücadele'nin basladigi Samsun'un önemini geziler düzenleyerek gösteriyoruz. Bandirma Vapuru ve Müzesi, Kurtulus Yolu, Gazi Müzesi'ni gezen gençlerimizin, kültürel ve tarihsel olarak da gelismesine imkan sagliyoruz. Türkiye'nin iç bölgelerinden gelen ve denizi hiç görmemis gençlerimizi de Karadeniz ile tanistirarak, denizle baglarini güçlendiriyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile