Samsun'a 675 Bin Çiçek Dikilecek

Samsun'a 675 Bin Çiçek Dikilecek

Samsun Büyüksehir Belediyesi, nisan ayi itibariyla 675 bin çiçek dikerek sehri süsleyecek.

Kentte mevcut yesil alanlarin korunup daha yesil bir dokuya kavusmasi için Samsun Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Baskanligi ekipleri çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor. Ekiplerce yürütülen çalismalarla agaçlandirma alanlari, ana arterler, parklar ve bahçelerde düzenli olarak sulama, çim biçme, yabanci ot temizligi, gübreleme, ilaçlama, çapalama ve budama faaliyeti yapiliyor.

675 bin çiçek dikilecek

Ekipler tarafindan son bir yilda 10 bin 20 adet agacin budanmasi, 25 bin metrekare sekil budamasi, 980 agaca da form verilmesi çalismasi gerçeklestirildi.

Ayrica Atatürk Bulvari Akilli Kavsak çalismalarinda 13 adet kavsagin sulama sistemi tamamlanarak çalisir hale getirildi.

Nisan ayi itibariyle de kente 675 bin adet farkli türde ve renkte çiçek dikerek Samsun’u çiçek bahçesine dönüstürecek olan Samsun Büyüksehir Belediyesi, zaman içerisinde kuruyan agaçlarin yerine yenilerini dikme çalismasi yapiyor. Bu kapsamda ise bin 10 adet agaç dikmesi planlaniyor.

“Samsun’a sözümüz var”

Yesil alanlarin korunmasi ve sayisinin artirilmasi çalismalarina büyük önem verdiklerini söyleyen Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, "Büyüksehir Belediyesi olarak hayata geçirdigimiz projeler ile sehrimizin çehresini degistirirken, vatandaslarimizin yasadiklari sehirden mutlu olabilmeleri adina her geçen gün artan hizmet agimiz ile örnek bir belediyecilik anlayisini ortaya koymaya çalisiyoruz. Park ve Bahçeler Dairesi Baskanligi ekiplerimizce yesil alanlarin ilaçlanmasi, çali ve agaç budamasi ve temizlik gibi birçok çalisma yürütülüyor. Hedefimiz Samsun’a daha fazla yesil alan kazandirmak, kisi basina düsen yesil alan miktarini artirmak ve çiçek gibi bir Samsun olusturmak. Devam eden ve planlanan yatirimlarimizla yeni yesil alanlari kentimize kazandiriyoruz. Bizim Samsun’umuza sözümüz var. Bu kadim sehrin yesilini koruyacak ve çogaltacagiz. Bunun için canla basla çalisiyor, Samsun’un yesil vurgusunun ön plana çiktigi alanlar olusturmaya devam ediyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile