Samsun Ak Parti 52. Danışma Toplantısı

Samsun Ak Parti 52. Danışma Toplantısı

AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 52. Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı yapıldı.


AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 52. Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Düzenlenen toplantıya AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, AK Parti MKYK üyesi Ahmet Demircan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, il ve ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve teşkilat üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Soma'da maden kazasında hayatını kaybeden 301 şehidimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yakınlarına, aziz milletimize bir kez daha başsağlığı dilerken, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. AK Parti iktidarları boyunca çevreye verdiği değeri görmezden gelen bu çevreler, istedikleri gibi yönlendirdikleri yazılı ve görsel basında, sosyal medya da insanları kışkırttılar, tüm mecralarında kendi oyunlarına alet ettiler. Gezi olaylarına katılan insanlar bile sonradan bu olayın bir ağaç kesme olayı olmadığını anladılar. 17 ve 25 Aralık olaylarında ise aktörlerin aynı fakat senaryosunun farklı olduğu bir oyun sergilemek istediler. Ülkemizde yine insanları kendi oyunlarına alet etmek istediler" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bin 400 tane personel kapanan İl Özel İdaresi'nden bize geçiş yaptı. Bu personelin Büyükşehir çatısı altında ilçelere tebliğ edilerek onların orada çalışacakları alanlarla ilgili organizasyonu özenle yürütüyoruz. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde 750 personel çalışıyordu. 400 civarında da SASKİ'de vardı. Bunun haricinde hizmet alımında çalışan bin 700 falan çalışıyordu. Bir anda bin 400 kişi daha geldi. Bize de maaş verin diye. Bu personellere 2014 Mayıs 1'nde ödenen toplam maaş 4,5 milyon liraydı. Bu maaşı biz bulduk buluşturduk ve ödedik. Yani yılda 48 milyon lira eder. Büyük şehrin ilçelerin kapsaması dolayısıyla yeni yasanın bize getireceği yeni bütçe ve imkan yıllık 50 milyon liradır. Yeni yasasın bize yansıttığı bu paranın tamamını personellerin maaşlarına gidecek" diye konuştu.

AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, "Bu toplantılar önemlidir. Her geçen toplantıda katılımlar gittikçe çoğalıyor. Bu durumlar beni mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Düzenlenen 52. Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile