Samsun'da 2023 Yilinda Bin 131 Kisiye Istihdam Olanagi Saglandi

Samsun'da 2023 Yilinda Bin 131 Kisiye Istihdam Olanagi Saglandi

Samsun Büyüksehir Belediyesi Istihdam ve Kariyer Merkezi, 2023 yilinda bin 131 kisiye istihdam olanagi sagladi.

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan 2019 yilinda kurulan Istihdam ve Kariyer Merkezi, is arayan vatandaslari isverenlerle bulusturarak istihdama destek oluyor. Firmalarin personel taleplerini aldiktan sonra kayitli basvurulardan yönlendirme yapan merkez görevlileri, ise alim sürecinin takibini de titizlikle gerçeklestiriyor. Olumsuz sonuç alinmasi halinde basvuru sahibi yeni bir ise yönlendiriliyor.

Istihdam ve Kariyer Merkezi’nde verilen rehberlik hizmetleri ile vatandaslarin yaninda olmayi sürdüren Samsun Büyüksehir Belediyesi, ’kisisel ve kurumsal egitimler’, ’özgeçmis olusturma’ gibi konularda da is arayanlarin isgücü piyasasi hakkinda bilgilenmelerini sagliyor. Merkez, 2023 yilinda bin 131 kisiye istihdam olanagi sagladi.

Yapilan çalismalarla ilgili bilgi veren Istihdam ve Kariyer Merkezi Insan Kaynaklari Uzmani Kübra Alkan Taner, “Öncelikle is ihtiyaci ile merkezimize basvuran adaylarimizi güler yüzle karsiliyor, onlarla birebir görüsmeler yaparak bilgi, beceri ve niteliklerini tespit ederek is istekleri, beklentileri ve hedefleri üzerinden detayli özgeçmis olusturuyoruz. Yine Samsun’da kurumsal çalisma düzenine sahip firmalari ziyaret ederek firmalarin insan kaynaklari yetkilileri ile yaptigimiz toplantilar ve çalisma alnindaki gözlemlerimiz ile firmalarin isgücü ihtiyacina yönelik aranan aday niteliklerini belirliyoruz. Kisaca ise ve isgücüne ihtiyaç duyan herkesi en etkin sekilde bulusturmayi hedefliyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile