Samsun'da 3 Ilçeye 4.6 Milyonluk Yatirim

Samsun'da 3 Ilçeye 4.6 Milyonluk Yatirim

Samsun Büyüksehir Belediyesi (SBB) Su ve Kanalizasyon Idaresi (SASKI) Genel Müdürlügü Alaçam, Kavak ve Salipazari ilçelerinin mahallelerinde içme suyu sebekesi yapimina baslayan SASKI, toplam 17 kilometre uzunlugunda hat döseyecek.

SASKI Genel Müdürlügü içme suyu sorunu yasayan kirsal mahallelerdeki altyapi çalismalarini sürdürüyor, vatandaslara kesintisiz içme suyu verebilmek amaciyla eski sebeke hatlarini yeniliyor. Alaçam, Kavak ve Salipazari ilçelerinin mahallelerinde toplam 17 kilometre uzunlugunda içme suyu sebekesi hatti döseyecek.

4.6 milyon liralik yatirim

SASKI, Alaçam ilçesinin Kadiköy Mahallesi’nde 5 kilometre uzunlugundaki içme suyu hattini yenileyecegini, Kavak ilçesinin Çigdem Mahallesi’nde de 5 kilometre içme suyu hatti insaati ile 1 adet terfi merkezi yapilacagini belirtti.

Ayrica Salipazari ilçesinin Albak Mahallesi’nde 7 kilometre uzunlugunda içme suyu hatti yapilarak, 1 adet terfi merkezi ve 1 adet de içme suyu deposu insa edilecek. SASKI, tüm bu yatirimlar için 4.6 milyon TL harcayacagini açikladi.



“Çalismalar programin önünde gidiyor”

SASKI’nin ilçelerdeki altyapi yatirimlarini degerlendiren SBB Baskani Mustafa Demir, çalismalarin planli ve programli sekilde devam ettigini ve programin ilerisinde olduklarini söyledi.

Baskan Demir, "Vatandaslarimizin hayatlarini kolaylastirip konforlu yasam sürmeleri amaciyla yerin altini yeniden insa ediyoruz. Susuz mahalle birakmayacagimiza iliskin verdigimiz sözleri bir bir yerine getirerek yolumuza devam ediyoruz. Bir taraftan yeni hatlar imal ederken bir taraftan da ömrünü doldurmus sebeke borularini yeniliyoruz. 2021 yilinda içme suyu, atik su ve yagmur suyu altyapisi, su deposu, terfi merkezi, dere islahi ve fosseptik ile üst yapi imalat programimizi basariyla tamamlamistik. 2022 yilina iliskin 17 ilçemizdeki is programimizin önünde gidiyoruz" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile