Samsun'da 30 Agustos Kutlama Programi Belli Oldu

Samsun'da 30 Agustos Kutlama Programi Belli Oldu

SAMSUN – Samsun Valiligi tarafindan düzenlenen etkinlikler ile 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 102. yildönümü birçok farkli etkinlik ile kutlanacak.

30 Agustos Zafer Bayrami’nin 102. yildönümü, Samsun’da coskuyla kutlanacak. Kutlamalara kisa bir süre kala Samsun Valiligi kutlama programini kamuoyu ile paylasti. Dün Garnizon Komutanligi tarafindan gösteri, konser ve sergi etkinlikleri ile baslayan programlar, 29 Agustos saat 14.00’teki sehitlik ziyaretleri ile devam edecek. Ayrica yine 29 Agustos’ta Samsun Müzesi’nde birçok akademisyen Zafer Bayrami ile ilgili panel verecek.

Kutlama töreni programi ise 30 Agustos Cuma günü saat 09.00’da Atatürk Aniti’na çelenk sunumu ile baslayacak. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Samsun Valisi Orhan Tavli, anit seref defterini imzalayacak. 09.30’daki tebrikat töreni Valilik Yasayan Atatürk Salonu’nda yapildiktan sonra Bayram Töreni’ne geçilecek.

Saat 10.00’da Fuar Caddesi’nde yapilacak bayram töreni etkinlikleri Vali Orhan Tavli, Garnizon Komutani Gazi Tümgeneral Davut Alâ ve Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan’in halkin bayramini kutlamasi ile start alacak. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in kutlama mesaji okunacak ve konusmalara geçilecek. Fuar Caddesi’ndeki etkinlikler siir, halk oyunlari ve Garnizon Komutanligi Bandosunun konserinin ardindan tören geçisiyle sona erecek.

1 gemi ve 1 bot ziyarete açilacak

Zafer Bayrami günü Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi TCSG DOST Samsun Limani’nda, Sahil Güvenlik Botu TCSG-87 ise Çobanli Iskelesi’nde saat 10.00-17.00 arasinda halkin ziyaretine açilacak.

Uluslararasi Kurtulus Yolu Bisiklet Turu yine 30 Agustos Cuma günü saat 11.30’da Tütün Iskelesi’nden start alacak. Ayni turun çocuk etabi yarislari ise saat 12.00’de Sevgi Kafe’den baslayacak. Ögle saatlerinde Büyük Cami’de Mevlid-i Serif ve hatim duasi yapilacak. Etkinlikler, saat 18.00’de Cumhuriyet Meydani yanindaki AVM meydaninda verilecek Garnizon Komutanligi Bandosu Konserinin ardindan saat 20.00’de Ömer Halisdemir Çok Amaçli Salonda yapilacak kabul töreni ile son bulacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile