Samsun'da 30 Agustos Kutlamalari Basladi

Samsun'da 30 Agustos Kutlamalari Basladi

Samsun’da 30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalari Atatürk Aniti’na çelenk sunumu ile basladi.

Samsun Valiligi, Garnizon Komutanligi ve Samsun Büyüksehir Belediye Baskanligi’nin çelenk sunumu ile baslayan tören, saygi durusunda bulunulmasi, Istiklal Marsi’nin okunmasi ve bayragin göndere çekilmesi ile devam etti.

Anit Seref Defterini imzalayan Samsun Valisi Orhan Tavli, “Aziz Atatürk, bugün 30 Agustos 1922’de Baskomutanlik Meydan Muharebesi’yle kazandigimiz Büyük Zafer’in 102. yil dönümünü milletçe birlik, beraberlik ve kardeslik içerisinde kutlamanin onur ve gururuyla huzurunuzdayiz. Ilk adimini 19 Mayis 1919’da Samsun’umuzda attiginiz Milli Mücadele 26 Agustos 1922 tarihinde baslayan Büyük Taarruz ve 30 Agustos’ta destansi bir mücadelenin verildigi Baskomutanlik Meydan Muharebesi’yle kesin ve kalici bir zaferle taçlanmistir. Bu Büyük Zafer’le aziz milletimiz, 1071’de bize yurt kilinan bu topraklarin ezeli ve ebedi vatanimiz oldugunu, sehit kanlariyla sulanan vatan topragi üzerinde asla boyunduruk kabul etmeyecegini bir kez daha dünyaya ilan etmistir. Bu duygu ve düsüncelerle; Istiklal Harbi’mizin ve Büyük Taaruz’un Baskomutani, Cumhuriyet’imizin kurucusu zati aliniz ve silah arkadaslarinizla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kiymetli mensuplarini ve ordumuzun kahraman askerlerini rahmetle yâd ediyorum. Vatanimiz, ezanimiz, bayragimiz ve bagimsizligimiz ugruna can veren aziz sehitlerimiz ve ebediyete irtihal etmis kahraman gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olan kahraman gazilerimize sükranlarimi sunuyor, saglik, afiyet ve huzur dolu uzun ömürler diliyorum. 30 Agustos Zafer Bayrami’miz kutlu olsun” dedi.

Törene ayrica Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, Samsun Garnizon Komutani Gazi Tümgeneral Davut Ala, gaziler, askeri ve mülki erkanin yani sira protokol üyeleri katildi.

Bayram, gün içerisindeki birçok etkinlik ile kutlanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile