Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 8’incisini düzenlediği Geleneksel Toplu Nikah Şöleni’nde çeşitli nedenlerden dolayı resmi nikahlarını yapamamış 43 çift, Doğupark Amfi Tiyatro’da ömür boyu mutluluğa “evet” dediler. Nikah şöleni ilk olarak 43 çiftin şehir turu atmasıyla başladı.
Daha sonra Doğupark Amfi Tiyatro’ya gelen çiftler bol bol oynadı. Eğlencenin ardından 43 çift arasından Saliha Kispet ve Yaşar Orakçı çiftinin nikahları, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından kıyıldı. Çiftin nikah şahitliğini de Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır ve Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Fahrettin Ulusoy yaptı. Kıyılan çiftin nikah cüzdanlarını Vali Aksoy verirken, Milletvekili Tülay Bakır da çifte altın taktı. 3 yaşında yapılan yanlış iğne sonucu yürüme engelli olan Ahmet Açar (46) ile her iki kolu da doğuştan olmayan bedensel engelli Hatice Aktürk (38) de, nikahları daha önce kıyılmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak gelin ve damatlıklarıyla nikah merasimine katıldı.
Nikah merasiminin ardından düğün pastası kesildi ve havai fişekler atıldı. 32. Uluslararası Halk Dansları Festivali için Samsun’a gelen Gürcistan Halk Dansları Topluluğu da küçük bir gösteri sundu. Merasimde en çok dikkati çeken ise Uğur Kıvılcım (38) ve Arzu Kıvılcım (37) ile oğulları Salih Kıvılcım (20) ve gelinleri Songül Kıvılcım’ın (18) aynı anda evlenmeleri oldu. Evlenen 43 çiftin çoğunun çocuklarının olduğu gözlendi.
Toplumun en önemli direği ve toplumu oluşturan en önemli çatının aile olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Aile aslında toplumu ayakta tutan en önemli parametredir. Aileyi de oluşturan en önemli parametre nikahtır. Aile kurumunun devamı için ve aile içersinde olabilecek bir takım miras ve itilaflar için de aile içersinde resmi nikah vazgeçilmezdir. Bir şekilde iktisadi ve sosyal problemler dolayısıyla nikahlarını geciktirmiş ve yapamamış aileler, toplumun belli kesimlerinde değil çok değişik kesimlerde nikahını ertelemek zorunda kalan insanlara tanıklık ettik. Bu sorunun ilerde daha önemli sosyal problemlere dönüşmesini engellemek için bu organizasyonu 8 yıldır yapıyoruz. Bugün burada 43 aile var” dedi.
Çiftler ise çok mutlu olduklarını söylediler. Konuşmaların ardından sanatçılar Ümmiye ve Finini, söyledikleri şarkılarla çiftleri coşturdu. Nikahları kıyılan her aileye birer tane televizyon, çekyat ve halı armağan edildi. Ayrıca yakalarına çeyrek altın takıldı.
Samsun’da 43 Çift Aynı Anda Evlendi
Samsun’da düzenlenen toplu nikah töreninde 43 çiftin nikahı kıyıldı.