Samsun'da 86 Bin Vergi Mükellefi Var

Samsun'da 86 Bin Vergi Mükellefi Var

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, Samsun’da 86 bin vergi mükellefinin bulundugunu açiklayarak, vergi bilincinin büyük önem arz ettigini söyledi.

Vali Zülkif Dagli, Samsun Vergi Dairesi Baskanligini ziyaret ederek, Baskan V. Metin Uzun’dan yürütülen çalisma ve hizmetlerle ilgili bilgi aldi. Devletlerin temel finansman kaynagi olan verginin, etkin ve saglikli bir sekilde toplandigi takdirde ülkelerin büyümesine ve gelismesine dogrudan etki ettigini ve günümüzde dünyanin gelismis ve refah seviyesi yüksek ülkeleri incelendiginde vatandaslarin gerçek anlamda vergi bilincine sahip oldugunu ve vergiyi vazife olarak degil vatandaslik borcu olarak algiladiklarinin görüldügünü belirten Vali Dagli, ülkede de son yillarda gerçeklestirilen vergi düzenlemeleri ve kayit disi ekonomiyle mücadele eylem planlariyla vergi tahsilatinda önemli bir artis saglanmakla birlikte, ülkenin kalkinmasi ve gelirlerinin adil bir sekilde dagitilarak, kamu hizmetlerinin topluma daha etkin bir sekilde ulastirilmasi ve gelecek nesillerin daha müreffeh bir ortamda yasamasinin, ödenen vergilerle saglanacagi bilincinin toplumun her kesimine verilmesinin büyük önem arz ettigini vurguladi.

Vatandaslarin, teknolojik alt yapisini gelistiren Gelir Idaresi Baskanligi’na ait Interaktif Vergi Dairesi üzerinden de tüm islemlerini 7/24 elektronik ortamda gerçeklestirebilecegini hatirlatarak, vergilerini zamaninda ödeyen tüm vergi mükelleflerine tesekkür eden Vali Dagli, 86 bin vergi mükellefi bulunan Samsun’da ekonomik faaliyetleri ve gelismeleri yakindan takip ederek, sektör ve mükellef gruplarinin ihtiyaçlarina uygun hizmetleri en iyi sekilde sunan ve yetkinlikleri gelistirmek suretiyle vergi yükümlülüklerini yerine getirmelerini saglayan Vergi Dairesi personeline özverili çalismalarindan dolayi tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile