Samsun'da Akdeniz Meyve Sinegi Ile Mücadele Devam Ediyor

Samsun'da Akdeniz Meyve Sinegi Ile Mücadele Devam Ediyor

SAMSUN – Samsun’da Akdeniz meyve sinegi ile mücadele kapsaminda 100 çiftçiye 650 dekar alanda toplam bin 880 adet kitlesel yakalama amaçli sari tuzak dagitimi yapildi. Bu kapsamda dagitilan her tuzakta ortalama 20 adet Akdeniz meyve sinegi yakalandi.

Akdeniz meyve sinegi ile biyoteknik mücadele projesi ile tarim ürünlerine zarar veren sineklerin önlenmesi amaçlaniyor. Proje kapsaminda Akdeniz meyve sinegi mücadelesinde kullanilmak üzere Samsun Büyüksehir Belediyesi finansal destegi ile 650 dekar alanda toplam bin 880 adet kitlesel yakalama amaçli sari tuzak dagitimi 100 üreticiye dagitildi.

Biyolojik ve biyoteknik mücadele ile ilgili Samsun’da pandemi kisitlamasi öncesinde 2021 Mart ayina kadar 25 köyde 520 üreticiye konu hakkinda egitim verildi.

Son 2 yilda Türkiye’nin birçok ili Akdeniz meyve sinegi ile ilgili sikinti yasarken, Samsun’da entegre mücadele çalismalari ile hiçbir meyve ürününde ekonomik zarar görülmedigi tespit edildi. Dagitilan her tuzakta ortalama 20 adet Akdeniz meyve sinegi yakalandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile