Samsun'da Bayram Tedbirleri Açiklamasi 13 Bin 438 Polis Teyakkuzda

Samsun'da Bayram Tedbirleri Açiklamasi 13 Bin 438 Polis Teyakkuzda

Samsun Il emniyet Müdürlügü, Kurban Bayrami’nda bir olumsuzluk yasanmamasi için 13 bin 438 personel ile karada, havada ve denizde güvenlik önemi alacak.

Kurban Bayrami dolayisiyla Samsun’da genel güvenlik ve asayisin saglanmasi, halkin can ve mal güvenliginin temini ile vatandaslarin Kurban Bayramini huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için il merkezi ve ilçelerdeki mevcut emniyet ve trafik tedbirlerine ilave olarak birçok güvenlik önlemi alindi.

24 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasinda Kurban Bayrami öncesi ve bayram tatili süresince Samsun Il Emniyet Müdürlügü tarafindan vatandaslarin huzur ve güven içerisinde seyahatlerini, ziyaretlerini ve alisveris yapmalarini saglamak, hirsizlik, yankesicilik, kapkaç gibi asayise müessir olaylarin önlenmesi için resmi ve sivil motorize ekiplerin yani sira yaya devriye görevi yapmak üzere personel görevlendirildi.

Bayram dolayisiyla alinan ilave önlemler

Il Emniyet Müdürlügünden bayram dolayisiyla alinan ilave tedbirlerle alakali yapilan yazili açiklamada, “26 Haziran 2023 Pazartesi gününden itibaren il merkezi polis sorumluluk bölgesinde bulunan 2 adet kurban satis yerinde motorize ekipler ile sahte para, hirsizlik ve yankesicilik olaylarina karsi ekipler görevlendirilmistir. Havalimani, gar, terminal ve vatandasin kalabalik oldugu alisveris merkezlerinin bulundugu sokaklar, ana arterler, caddeler ve mezarliklarda; bayram tatili süresince 20 noktada 40 personel yaya devriye olarak görevlendirilerek emniyet tedbirleri alinmistir. Ankara Yolu, Sinop Yolu ve Ordu yolu üzerinde sehir merkezine girislerde araçlar ve sahislar üzerinde kontrol ve denetimler yapmak üzere 24 saat esasina göre personel görevlendirilmistir. Sehir içinde ve sehirlerarasi devlet karayollarinda yaya ve araç trafigine karsi; Bölge Trafik Denetleme Sube Müdürlügü tarafinda her gün gündüz 17 ekip, 4 radar, 1 hava araci; gece 15 ekip, 3 radar görevlisiyle bayram tatili süresince tedbir alacaktir. Trafik Denetleme Sube Müdürlügü tarafindan her gün gündüz 15 ekip, 12 sahin, 1 radar, 1 hava araci, 4 noktada yaya ekip; gece 9 ekip ve 1 radar ile mezarliklara, sehirlerarasi otobüs terminaline, bayramlasma yerlerine ve yogun kavsaklara, ana arterler ekip ve personel görevlendirilerek trafik tedbirleri alinacaktir. Bayram namazi süresince 26 ekip cami tedbirlerinde görev yapacaktir. Bayram namazi sonrasinda silah atilmak suretiyle meydana gelebilecek müessif olaylarin önlenmesi amaciyla önceki tarihlerde silahla ates edildigi tespit edilen ve ates edilmesi muhtemel mahalle, cadde ve sokaklarda ekiplerimiz tarafindan güvenlik tedbirleri alinacaktir. Halkimizin huzur ve güven ortaminda Kurban Bayrami’ni geçirmelerini saglamak için 24 Haziran-02 Temmuz 2023 tarihleri arasinda 3 bin 87 ekip, 4 hava araci, 3 dedektör köpek ve toplam 13 bin 438 personel ile tedbirler artirilarak en üst düzeyde çalismalarimiz devam edecektir. Vatandaslarimizin, her zaman oldugu gibi halkin huzuru ve güven ortamini bozacak davranislarla karsilasmasi halinde, 112 Acil Çagri Merkezi Müdürlügü ve diger telefonlarimiz ile e-mail adresimize bildirmesini bekliyoruz” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile