Samsun'da Bir Milyon Doz Kovid-19 Asisina Ulasildi

Il Saglik Müdürü Muhammet Ali Oruç: 'Bir milyon doz içinde 650 bini birinci, kalanini da ikinci doz olarak yapmis olduk. Burada hedefimiz, hedef nüfusun yüzde 75'ine gelmek' 'Tüm vatandaslarimizla beraber asinin koruma kalkanini tüm Samsun'umuza yaymamiz gerekmekte. Vatandaslarimiza tekrar söylüyorum; asi alanlarina, asi noktalarina gelin, asilariniza olun. Asinin koruma kalkanini yayalim. Kovid19'a karsi en iyi silahimizi kullanarak pandemiyi el birligiyle yok edelim'

FATIH MEHMET KÜRKÇÜ - Samsun Il Saglik Müdürü Muhammet Ali Oruç, kentte 1 milyon doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisi yapildigini belirterek, "Bunun içinde 650 bini birinci, kalanini da ikinci doz olarak yapmis olduk. Burada hedefimiz, hedef nüfusun yüzde 75'ine gelmek." dedi.

Oruç, AA muhabirine, Kovid-19'la mücadelede asilamanin büyük önem tasidigini söyledi.

Saglik Bakanligi tarafindan yapilan düzenlemeler sayesinde asi hizmetini vatandasin ayagina kadar götürdüklerini vurgulayan Oruç, il genelinde Kovid-19 asilamasinda bir milyon dozun üzerine çiktiklarina dikkati çekti.

Asi çalismalarinda Samsun'un iyi yerde bulunduguna isaret eden Oruç, "Bu, bizim için gurur verici. Bir milyon doz içinde 650 bini birinci, kalanini da ikinci doz olarak yapmis olduk. Burada hedefimiz, hedef nüfusun yüzde 75'ine gelmek." diye konustu.

Samsun'da hedef nüfusun yüzde 61'ine Kovid-19 asisi yapildiginin altini çizen Oruç, söyle devam etti:

"Asilamada yüzde 75'e geldigimiz zaman, tüm ilçelerimizle birlikte koruma kalkanini her tarafa saglamis oluruz. Tüm vatandaslarimizla beraber asinin koruma kalkanini tüm Samsun'umuza yaymamiz gerekmekte. Vatandaslarimiza tekrar söylüyorum; asi alanlarina, asi noktalarina gelin, asilariniza olun. Asinin koruma kalkanini yayalim. Kovid-19'a karsi en iyi silahimizi kullanarak pandemiyi el birligiyle yok edelim."

Oruç, Kovid-19'a karsi 1,5 yili askin süredir devam eden mücadele sayesinde Samsun'da vaka sayilarinin sevindirici seviyelere geriledigini dile getirdi.

- Il genelinde 65 mobil ekip sahada görev yapiyor

Hastanelerde Kovid-19 nedeniyle hasta yogunlugunun oldukça azaldigini anlatan Oruç, sunlari kaydetti:

"Önümüzdeki günlerde hiç hastamizin kalmamasini ümit ediyoruz. Samsun'da tüm noktalarimizda, saglik tesislerimizde, özel ve devlet hastanelerimizde, üniversite hastanemizde, aile sagligi merkezlerimizde asi yapmaktayiz. Bununla birlikte mobil asi ekipleri olusturduk. 65 mobil ekibimiz sahayi gezmekte. Ekiplerimiz Mecidiye Çarsimizda, Dogu Park'ta, Çobanli Iskelesi'nde, ilçelerimizin meydanlarinda, pazarlarda vatandasimiza asi yapmak için gezmekte. Hem ikna çalismalari hem anlatma, kafalarina takilan soru varsa onlari gidermek için çalisma yapiyoruz. Yaklasik 500 asi odamiz var. Yaklasik bin saglik çalisanimizla asi yapiyoruz."

Oruç, asi zamani gelen herkesin, özellikle gençlerin daha duyarli olmasi gerektigini belirterek, "Onlarin asi zamani daha sonra gelmis oldu. Biraz daha gayret, biraz daha ilgi göstererek, randevu almalarina da gerek yok, her ortamda asilarini yapabiliyoruz." dedi.

Mobil asilama noktalarinda asi olan vatandaslar da memnuniyetlerini dile getirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile